Kulturni centar Zrenjanin – program za novembar

Zrenjanin – Kulturni centar

Podelite vest

U saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina, predstavljamo vam program Kulturnog centra za mesec novembar. Program će biti raznovrstan, sa filmskim, bioskopskim, muzičkim, dečijim i zabavnim programima, ali i jednom informativnom tribinom.

ZABAVNI PROGRAM- MAGIČNI SVET CIRKUSA

U Kulturnom centru Zrenjanina u petak, 4. novembra Udruženje artista Srbije “Trapez” gostuje sa  predstavom “Magični svet cirkusa”. Predstava je namenjena deci od 3 do 14 godina a i za sve odrasle koji bi se rado podsetili detinjstva. Publika će imati priliku da bude deo neponovljive “magije” koju stvaraju  artisti akrobate, plesači, mađioničari i iluzionisti koji će nam pokazati svoje veštine. Predstava počinje u 18 časova i traje sat vremena. Karte će se prodavati na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina pre početka predstave,  za decu po ceni od  500 a za odrasle , po ceni od 700 dinara

kczr foto zgrada

Predstava sa neponovljivom “magijom” koju stvaraju akrobate, plesači, mađioničari i iluzionisti

DEČJI PROGRAM

U subotu, 5. novembra sa početkom u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra u okviru dečjeg programa održava se radionica Todorović centra koji se u krugu svog rada bavi pružanjem psihološke, psihoterapijske, defektološke i pedagoške pomoći i razvijanju potencijala dece adolescenata, porodica i pojedinaca..
U nastavku meseca svake subote u 10 časova na Fejsbuk strani održaće se radionice i programi posvećeni najmlađima prema sledećem rasporedu:
12. novembar – Radionica u Gradskoj biblioteci
19. novembar – Radionica zrenjaninskog Muzeja
26. novembar – Radionica škole računara ‚‚Nimiko‚‚ – ‚‚Pametno korišćenje Interneta‚‚

FILMSKI PROGRAM – MEĐUNARODNI FESTIVAL DOKUMENTARNOG FILMA
„Beldoks“

– Film: „Novo jevanđelje“ – 5. novembar
– Film: „Napolju“ – 10. novembar
U okviru turneje BELDOCS EHO, međunarodnog festivala dokumenarnog filma Beldoks (Beldocs) u Kulturnom centru Zrenjanina, u Maloj sali, u toku novembra na programu su dva ostvarenja. U subotu, 5. novembra prikazuje se film „Novo jevanđelje“/The New Gospel. Projekcija počinje u 20 časova. Ulaz je slobodan.

BIOSKOP KULTURNOG CENTRA – FILMSKI MATINE – Film: „Dečak delfin“

U okviru filmskog matinea u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina u nedelju, 6. novembra u 11 časova prikazuje se dečji animirani film: «Dečak delfin» . Film je sinhronizovan na srpski jezik.

Sinopsis:
Nakon pada aviona u more, delfin Danilo spasava malog dečaka iz pobesnelih talasa. Od tada, prijatelji, skoro braća, bezbrižno odrastaju zajedno u čarobnim morskim dubinama. Sve dok jednog dana mir njihovog radosnog malog sveta ne uništi zla hobotnica. On proteruje dečaka na kopno, gde će morati da nauči da živi među ljudima i shvati tajnu svog porekla. Novi prijatelj, dobrodušni kapetan i delfin Danilo pomoći će dečaku da se nosi sa svim nedaćama – bilo na dnu mora ili na misterioznim dalekim ostrvima.

U okviru filmskog matinea u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina u nastavku meseca (novembra) na programu su i sledeći filmovi:
Nedelja, 13. novembar – film „Baz svetlosti“

Nedelja, 20. novembar – film: «Fantastika – u potrazi za zlatnim rogovima»

Nedelja, 27. novembar – film: «Čudesni svet»

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcijepo ceni od 250 dinara. Podsećamo vas da filmske projekcije počinju u 11 časova.

TRIBINA „KRONOVA BOLEST I ULCEROZNI KOLITIS“
– Barokna sala Gradske kuće

U Baroknoj sali Gradske kuće u utorak, 8. novembra u 18 časova održaće se tribina sa temom „Kronova bolest i Ulcerozni kolitis“. Govornici na tribini su dr Tatjana Jocić. gastoenterolog Kliničkog centra Vojvodine, dr Zoran Milenković, gastroenterohepatolog Kliničkog bolničkog centra „Dr Dragiša Mišović“ iz Beograda, dr Dušan Slankamenac, gastroenterolog Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ iz Zrenjanina, Ljiljan Đaković, predsednik udruženja UKUKS Srbije i Milica Milošević, direktorka medicinskog portala “ Stetoskop info“. Moderator tribine je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa zrenjaninskog Kulturnog centra.

Više o tribini
– Kulturni centar Zrenjanina ,Grad Zrenjanin i Udruženje za Ulcerozni kolitis i Kronovu bolest organizuju stručnu tribinu na kojoj će eminentni stručnjaci iz te oblasti. Lekari Kliničkog centra Srbije , Vojvodine i Opšte bolnice u Zrenjaninu govoriti o prevenciji bolesti, pravilnoj dijagnozi i načinima lečenja Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa. Na tribini će se obratiti i predsednik udruženja bolesnih od Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa Srbije, kao i direktorka specijalizovanog medicinskog sajta “Stetoskop info”. Takođe čućemo iskustvo našeg sugrađanina Igora Jovića kome je dijagnostikovan UK a koji je i inicirao da se na ovu bolest obrati pažnja i da se ovom tribinom pruži prilika našim sugrađanima da saznaju nešto više o samoj bolesti i problemima sa kojima se susreću bolesni i njihove porodice.

„SEVDAH NA NAŠ NAČIN“

„Sevdah na naš način“ naziv je muzičkog programa (koncerta) koji će se održati u Kulturnom centru Zrenjanina u utorak, 8. novembra sa početkom u 20 časova. Na repertoaru su sevdalinke ali u modernijem aranžmanu koje će izvoditi Zorica Merdanović uz pratnju dve gitare na kojima sviraju Emir Hot i Đusi Kovač. Iz ovog muzičkog tria navode da su na programu numere koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Ulaznice za koncert prodaju se na biletarnici zrenjaninskog Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 500 dinara.

„LjUBAV U ORLOVATU“ – Promocija zbirke priče Šimona A Đarmatija

U Kulturnom centru Zrenjanina u petak, 11. novembra sa početkom u 19 časova biće održana promocija zbirke priča Šimona A. Đarmatija „Ljubav u Orlovatu“. Knjiga u sebi sadrži tople i nežne priče prepune emocija, sećanja i autorovih uspomena vezanih za Banat . Šimon Đarmati je pored svog univerzitetskog rada stvorio i niz značajnih ostvarenja u oblasti književnog stvaralaštva. Na zrenjaninskoj promociji autor će zajedno sa Jasminom Bukvić iz izdavačke kuće Sezam Book, predstaviti knjigu.

Dečja mađioničarska predstava – „ Magična komedija“

Zbog ogromnog interesovanja u subotu. 12. novembra u 18 časova na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće izvedena predstava „Magična komedija“. Kako se navodi, predstava je zasnovana na vrhunskoj magiji i kvalitetnom humoru a kroz nju će vas voditi Strahinja mađioničar.
Karte su dostupne na blagajni Kulturnog centra Zrenjanina od 1. novembra po ceni od 500 dinara. U cenu ulaznice je uključen i jedan online trik – mađioničarski video koji se dobija na kraju predstave.

BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA

U nedelju, 13. novembra od 10 do 14 časova na Platou Kulturnog centra biće održana BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA (prodaja, zamena, kupovina). Informacije: 061/2952592.

BIOSKOP Kulturnog centra Zrenjanina – Domaći film: „Džem od kavijara“

U nedelju, 13. novembra u bioskopu Kulturnog centra na programu je domaći film „Džem od kavijara“. Režiser filma je Ivica Vidanović. Projekcija počinje u 20 časova.
Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

U filmu igraju:
Andrija Kuzmanović, Anja Šević, Branislav Čubrilo, Danilo Petrović, Igor Đorđević, Jasminka Hodžić, Jelica Kovačević, Jovana Grozdanović, Marko Gvero, Mina Stojković, Nađa Kostić, Nenad J Popović, Nikola Ugrinović, Tamara Šustić i Zorana Bečić.

Film «Dejvid Bouvi»

U četvrtak, 24. novembra u bioskopu Kulturnog centra u 20 časova zakazana je projekcija dokumentarnog filma «Dejvid Bouvi»/David Bowie. Reč je o objedinjenim arhivskim snimcima o životu poznatog muzičara „ sklopljenih“ veštom režiserskom idejom (Brett Morgen).
O filmu:
Smatran jednim od najvećih umetnika našeg vremena, Dejvid Bouvi je ostavio značajan trag u kulturi preko 50 godina. MOONAGE DAYDREAM je prvi film koji je podržalo David Bowie Estate, koje je Morgenu omogucćilo pristup njihovoj kolekciji bez presedana. Ispričan kroz uzvišene, kaleidoskopske slike, lične arhivirane snimke, neviđene performanse, a usidren sopstvenom muzikom i rečima Dejvida Bouvija, MOONAGE DAYDREAM poziva publiku da uroni u jedinstveni “Bouvi” svet.
Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

Godišnja izložba zrenjaninskog foto kluba CD13 – „Zrenjaninska fotografska scena 2022.“

Deseta godišnja izložba Foto-kluba CD13 pod nazivom: „Zrenjaninska fotografska scena 2022.“, biće otvorena 17. novembra u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.
Tradicionalno, izložba se organizuje sa namerom da prezentuje radove zrenjaninskih fotografa koji su nastali tokom prethodne četiri godine. Tim povodom iz foto kluba navode da je ovo jedinstvena prilika da se naše kolege fotografi, svojim najboljim radovima, predstave našim sugrađanima. Fotografija je u poslednjih 10-ak godina sve prisutnija na zrenjaninskoj umetničkoj sceni. Zrenjaninci umeju i znaju da cene dobru fotografiju – zaključuju u klubu.

O konkursu:
Izložbi prethodi konkurs koji je klub raspisao krajem oktobra meseca. Na konkursu mogu učestvovati ne samo članovi kluba već i fotografi i prijatelji fotografije iz Zrenjanina i okoline. Tema konkursa je slobodna, a učesnici mogu da šalju radove u dve kategorije (kolor i monohromatska fotografija). O pristiglim radovima odlučivaće selektor izložbe.

Za sve dodatne informacije, o konkursu, možete se obratiti na mejl: photoclubcd13@gmail.com

Izložba će biti otvorena do 6. decembra svakog dana od 8 do 20 časova u salonu KCZR.
Izložbu organizuje foto klub CD13 u saradnji sa zrenjaninskim Kulturnim centrom.

Promocija knjige – „SOFIJA I DRUGI LjUDI“

Promocija knjige Nade Radišić „Sofija i drugi ljudi“ biće održana u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 18. novembra u 18 časova.

Tribina „SA PSIHOTERAPEUTOM NA TI“

U okviru tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina u utorak, 22. novembra u 18 časova biće održana tribina pod nazivom „Sa psihoterapeutom na ti“. Na tribini će govoriti Tanja Todorović master defektolog, sertifikovani psihoterapeut i osnivač centra za psihoterapiju i defektologiju „Todorović“. Moderator je Đorđo Prstojević urednik (tribinskog) programa zrenjaninskog Kulturnog centra. Tribina se bavi temom mentalnog zdravlja stanovništva, koliko je važno brinuti se o mentalnom zdravlju, šta je psihoterapija i kome je namenjena. Govori će se o najčešćim tegobama kao što je anksioznost, depresija, partnerski problemi i o problemima zavisnosti. Poseban akcenat će se staviti na destigmatizaciju u vezi sa mentalnim zdravljem bolesnih i onima kojima je potrebna pomoć psihoterapeuta.

Humanitarni koncert „DETE JE LEPOTA SVETA“

U Kulturnom centru Zrenjanina u sredu, 23. novembra u 18 časova biće održan humanitarni koncert pod nazivom „Dete je lepota sveta“. Koncert se organizuje za Taru Stojanović.
Učesnici i organizatori koncerta su baletski studio „Delfina“, hor vrtića „Vila“ i „Crvenkapa“, Udruženje za očuvanje kulture, tradicije i folklornog stvaralaštva „Moja Sosa“, vrtić „Maslačak“, udruženje „Kolorino stvaralaštvo“ i udruženje građana „Kolegijum“ – dečji hor „Sanjalice“.

Izložba „NIKOLA TESLA I VISOKA TEHNIČKA ŠKOLA U GRACU“

Austrijski kulturni forum iz Beograda u saradnji sa zrenjaninskim Kulturnim centrom od 24. novembra do 6. decembra organizuje izložbu „Nikola Tesla i Visoka tehnička škola u Gracu“. Izložba posvećena jednom od najpoznatijih svetskih naučnika, austrijskog đaka, biće otvorena u Malom salonu Kulturnog centra u četvrtak, 24. novembra u 19 časova.
Postavku čini 14 panoa koji sadrže sistematizovanu priču o ključnim događajima u Teslinom životu, njegovim savremenicima, naučnom radu, najznačajnijim otkrićima kao i periodu boravka i sticanja tehničkih znanja u ovoj eminetnoj austrijskoj školi.

Pozorišna predstava – Monodrama: „KNjIGA O MILUTINU“

Na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 25. novembra biće izvedena predstava beogradskog Zvezdara teatra „Knjiga o Milutinu“. Predstava je urađena u režiji Egona Savina prema istoimenom romanu Danka Popovića.

Glavni protagonista je nenadmašni Nenad Jezdić. Kako se navodi uloga Milutina mu je savršeno legla i njegov sjajni performans na sceni je lako uočljiv. Ovaj glavni junak je običan seljak iz Šumadije, koji ne može da ne zažmuri na stradanje svog naroda. Njegov moral i junaštvo mu omogućavaju da sam sebi postavi pitanja kojih se ranije bojao da postavi. Sada, u ovoj monodrami postepeno navodi i gledaoce da razmisle o razlozima zbog kojih se vredi boriti za svoju zemlju i sve što joj je od Boga dato.

Karte će se prodavati na biletarnici Kulturnog centra od 8. novembra, radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 1200 dinara. Predstava počinje u 20 časova.

KONCERT VOJVOĐANSKOG BLUZ BENDA

Na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u sredu, 26. novembra nastupa „Vojvođanski bluz bend“. Ljubitelji bluz muzike imaće priliku da pogledaju celovečernji koncert benda koji dugi niz godina svoju prepoznatljivost gradi na bluz zvuku kao i tekstovima pesama karakterističnim za ovaj žanr. Koncert počinje u 20 časova.
Karte će se prodavati na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 400 dinara. Više informacija o prodaji karata na 023/566-712.

O bendu
Koncert „Vojvođanskog Bluz Benda“ (Vojvodjanski Blues Band) kako se navodi u raznim „inkarnacijama“ postoji od davne 1968. godine. Verovatno najpoznatiji i najproduktivniji period od nastanka vezuje se za ime pevača i tekstopisca Dragana Jurišića nakon čije prerane smrti (2008.) je bend praktično prestao da postoji i iza sebe ostavio ogromnu prazninu na vojvođanskoj bluz i rok sceni.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px