Kulturni centar Zrenjanin – Mesečni program – jun 2022

POZORIŠNA KOMEDIJA „ORGANIZAM“ - Četvrtak, 9. jun 2022.

U četvrtak, 9. juna na Velikoj sceni zrenjaninskog Kulturnog centra biće izvedena predstava „Organizam“. Predstava je projekat mladih i ambicioznih studenata koji  na slikovit i duhovit način prikazuju probleme današnjice i kako izgleda kada su nam srce i mozak u konfliktu. Predstavu je režirala Milica Kvrgić po tekstu Borisa Postovnika. Predstava počinje u 20 časova.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 300 dinara.

Portal volimzrenjanin.com

PREDSTAVA „DEJT“ SANDRE SILAĐEV - Petak, 10. jun

Pozorišna predstava „Dejt“, nova autorska monodrama glumice Sandre Silađev, biće odigrana u Kulturnom centru Zrenjanina u petak, 10. juna sa početkom u 21 sat. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 1000 dinara.

“Dejt” nova autorska avantura Sandre Silađev. Ovog puta Sandra Silađev je u ulozi sredovečne gospođe i samohrane majke Olivere Živković koja je izašla na zakazani ljubavni sastanak. Međutim, njen “dejt” se ne pojavljuje. Olivera, dakle, čeka.

*Napomena: Ova monodrama nije za maloletne osobe. Vulgarnost i prostačka retorika koriste se kao instrument kojim se prikazuju dupli standardi nametnuti pre svega ženama.

TRIBINA „TEORIJA ZAVERA – POPLAVLjENI UM“ utorak, 7. Jun

U utorak, 7. juna u okviru tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina održaće se tribina pod nazivom „ Teorija zavera – Poplavljeni um“. Na tribini govore Jovan Ristić, pisac i autor romana „Poplavljeni um“ i sociološkinje Senka Jankov i Marijana Kojičić Daljević.  Moderator tribine je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa. Tribina počinje u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

Tribina se bavi temom zavera ili neistina koje se plasiraju kao istine, kojima se ujedno bavi i autor romana „Poplavljeni um“…

Portal volimzrenjanin.com

TRIBINA – „ RAZGOVOR SA UMETNIKOM“ ponedeljak, 27. Jun

Lokacija: Gradska bašta – Početak: 19 časova

U okviru tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina u ponedeljak, 27. juna u Gradskoj bašti biće održana tribina pod nazivom „Razgovor sa umetnikom“. Urednik tribinskog programa Đorđo Prstojević razgovaraće sa gostom večeri mr Milutinom Mićićem, akademskim slikarom, vajarom, piscem, konceptualnim umetnikom i pedagogom. Tribina počinje u 19 časova.

PROMOCIJA KNjIGE HAJNALKE MOLNAR „IZMEĐU REDOVA“ 7. jun 18h

U utorak, 7. juna u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 18 časova biće održana promocija knjige “Između redova“ Hajnalke Molnar.

Knjiga „Između redova“ objavljena je krajem aprila ove godine. Hajnalka Molnar nam dolazi iz Novog Sada. Imajući u vidu da je rođena  Zrenjaninka i njen rodni grad se našao na listi zakazanih promocija. Kako se navodi, knjiga govori o toksičnim partnerskim odnosima o ljubavi koja je sve, samo ne ljubav…

Portal volimzrenjanin.com

PROGRAM VIZUELNIH UMETNOSTI

17. završna izložba likovnih radova učenika srednjih škola Kulturni centar Zrenjanina od 9. do 15. juna

17. završna izložba likovnih radova učenika zrenjaninskih srednjih škola biće održana u Kulturnom centru Zrenjanina od 9. do 15. juna. Publici se predstavlja preko 100 radova, 50 autora – učenika iz HPTŠ „Uroš Predić“, Zrenjaninske gimnazije, Muzičke škole „Josif Marinković“, Srednje poljoprivredne škole, Tehničke škole,  EGŠ „Nikola Tesla“, ETŠ „Jovan Trajković“,  Medicinske škole i Doma učenika srednjih škola “Angelina Kojić – Gina“.

Svečano otvaranje izložbe zakazano je u četvrtak, 9. juna u 18 časova.

Portal volimzrenjanin.com

IZLOŽBA TATJANE MARTICKI „PEJZAŽ – FRAGMENTI I TEKSTURE“

U okviru izložbenog programa Kulturnog centra Zrenjanina organizuje se izložba  umetnice Tatjane Marticki koja u svojoj likovnoj celini istražuje motive iz prirode, iskazuje ih i predstavlja sopstveno viđenje u formi slike, instalacije i umetničke knjige. Kako se navodi, koncepcija radova je zasnovana na selekciji i prikupljanju različitih biljnih plodova, kao i upotrebi materijala prirodnog porekla, koji daljom umetničkom intervencijom formiraju apstrahovane strukture prigušenog kolorita i naglašenih taktilnih kvaliteta, asocirajući na mikro prikaze zemljinog tla.

Svečano otvaranje postavke, autorkino obraćanje i razgovor sa publikom  zakazano je u četvrtak, 16. juna u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra.

Portal volimzrenjanin.com

DEČJI PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA

Svake subote u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra održava se dečji onlajn program. Program se organizuje sa osnovnim ciljem sagledavanja velikog broja pitanja i pružanja odgovora kroz niz praktičnih saveta koji su važni za razvoj deteta i pomažu roditeljima u njihovom odrastanju. Radionice su kreativne i edukativne i pored savladavanja niza veština pružaju i saznanja iz raznih oblasti života, komunikacije, istorije grada, zdravlja i opšte kulture.

Subota, 4.  jun – NTC radionica sa Teom Topić Laništanin. Radionice se realizuju na osnovu praktično-primenjivih metoda rada dr Ranka Rajovića sa ciljem podizanja nivoa sposobnosti kod dece, bave se sistemom učenja i nizom pojedinosti koje su važne za razvoj deteta… Subota, 11. jun – Poseta salašu „Lujza“ – upoznavanje prirode – avanturistička epizoda. Subota, 18. jun – Radionica škole računara “Nimiko“ – savremene tehnologije – primena i savladavanje. Subota, 25. jun – Predstavljanje dečje manifestacije „Pesnička štafeta“ – književna epizoda.

U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR, ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju se na elektronsku adresu: nikoleta@kczr.org

Portal volimzrenjanin.com

„MONEOVE MUZIČKE BOJE“ - Koncert Gradska bašta - Nedelja, 19. jun

Muzički program  pod nazivom „Moneove muzičke boje“ predstaviće se zrenjaninskoj publici u nedelju, 19. juna. Koncert se održava u Županijskom parku – poznatom kao Gradska bašta. Koncert počinje u 20 časova.  Ulaz je slobodan.

Projekat „Moneove muzičke boje“ inicirala je beogradska harfistkinja Irina Pejoska koja je okupila oko sebe nadarene i ambiciozne studente Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu, koje pre svega vezuje ljubav prema muzici, muziciranju i javnom izvođenju klasične muzike. Kako se navodi reč je o koncertu impresionističke muzike. Želja mladih umetnika je da se kroz proces izvođenja i profilisanim odabirom kompozicija i samog sastava instrumenata slušalac uvede u jedan bajkovit svet pun boja i zvukova. Koncert je kombinacija audio-vizuelnih elemenata, pratiće ga i fotografije bašte čuvenog slikara Kloda Moneo. Koncert je spoj više duhovnih doživljaja.

Organizator koncerta: Kulturni centar Zrenjanina, pokrovitelj koncerta: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Portal volimzrenjanin.com

MANIFESTACIJA „BANATSKA BAJKA - LETO U GRADSKOJ BAŠTI“ od 11. juna do 28. avgusta 2022.

Zrenjaninska manifestacija „Banatska bajka – leto u gradskoj bašti“ biće održana po šesti put u periodu  od 11. juna do 28. avgusta. Do sada je u prethodnim godinama organizovano preko tristotine raznovrsnih  programa sa velikim brojem učesnika iz Zrenjanina. Uporedo sa tim, organizovana su  gostovanja i predstavljanja umetničkih programa, kulturnih i zabavnih  sadržaja i iz drugih gradova i sredina.

I za ovu godinu pripremljen je svakodnevni večernji program namenjen svim generacijama koji je besplatan za posetioce. U subotu,  11. juna  u 20 časova zakazano je svečano otvaranje manifestacije  koncertom Zorana Petrovića, poznate nove estradne muzičke zvezde.

Programi za decu će počinjati od 18 časova a projekcija filmova od 21 sat.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px