Sinoć u Kulturnom centru održan nesvakidašnji koncert ansambla Studio 6

Zrenjanin - Studio 6

Pre samog koncerta, umetnički rukovodilac, harfistkinja Milana Zarić je rekla da im je drago da kao ansambl prvi put nastupaju u Zrenjaninu i da im je veliko zadovoljstvo da su večeras baš u Kulturnom centru.

Ona ističe da je pitanju je prvi projekat u okviru 21. koncertne serije koja je podržana od Ministarstva kulture i informisanja. Pre dva dana smo svirali u Nišu, večeras u Kulturnom centru Zrenjanina i to su dva koncerta sa istim programom a nakon toga naša sezona se nastavlja dalje sa koncertima u Beogradskoj filharmoniji, Somborskom pozorištu i u Novom Sadu tako da imamo jednu široku paletu aktivnosti do kraja godine.

ansambl studio 6 001
Kompozitor i član ansambla Ričard Beret
ansambl studio 6 002
Umetnički rukovodilac i harfistkinja Milana Zarić

Večeras u Zrenjaninu startujemo sa projektom koji se zove “Close up” koji ćemo predstaviti i u pitanju je kompozicija “jednom” iz 6 stavova, dakle ona traje tačno 66 minuta i za 6 je muzičara i 6 stavova kao neka savremena svita.

Stavovi su Tendril za harfu i elektroniku, codex I za ansambl, pauk za trubu i harmoniku, codex XII za ansambl, achtfalter za blokflautu, violončelo, harfu, elektroniku i šuma za ansambl.

Kompozitor i član ansambla je Ričard Beret, Britanski kompozitor koji živi u Beogradu i on je sa našim ansamblom sarađivao baš na ovoj kompoziciji koja je nama posvećena a koja je već u celini ili delimično izvođena širom Evrope, Velike Britanije i kod nas ali u delovima te moram istaći da nam je posebno zadovoljstvo da večeras sviramo u publici u Zrenjaninu i da uživo snimimo materijal koji će biti izdat na jednom CD izdanju koji će uskoro izdati jedna britanska izdavačka kuća, rekla je Milana Zarić.

Ansambl Studio 6

ansambl studio 6 007
Ansambl Studio 6

Kolektiv muzičara sa bazom u Beogradu i Novom Sadu, nastao je 2012. godine. Umetnički rukovodilac je harfistkinja Milana Zarić. Nakon deset godina postojanja, važi za vodeći ansambl za savremenu umetničku muziku na domaćim prostorima. Ostvarili su brojne nastupe u zemlji i inostranstvu (Velika Britanija, Švajcarska, Hrvatska, Francuska), na festivalima, kao i sopstveno organizovanim koncertnim serijama širom Srbije. Ansambl je za svoje koncertne sezone redovno podržan od Ministarstva kulture i informisanja, a podržale su ga i mnoge druge renomirane domaće i evropske fondacije i institucije.

Ansambl sledeće godine obeležava 10 godina postojanja tako da je ova sezona uvod u neki prvi veći jubilej ansambla specijalizovanog sa savremenu muziku.

Video prilog Kulturni centar Zrenjanina

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px