KUD „Uroš Predić“ iz Orlovata napunio salu Doma kulture na svom trećem godišnjem koncertu!

Orlovat - KUD "Uroš Predić"

KUD „Uroš Predić“ iz Orlovata je protekle subote u punoj sali Doma kulture u Orlovatu održao svoj treći godišnji koncert. Koncert je započeo pesmom „Alaj mi je večeras po volji“ koju je izvela Milica Golić sa svim igračima ovog društva koji rade tokom cele godine i nastupaju na mnogim manifestacijama kulturnog karaktera.

Posebna pažnja na ovom koncertu je pripala Starim svadbenim običajima Banata koje je Prvi ansambl prvi put izveo u septembru u Narodnom muzeju u Zrenjaninu na Festivalu nematerijalnog kulturnog nasleđa. Koreograf je bio Dragan Milivojević.

Njihovi najmlađi igrači su osvojili publiku igrama iz Banata i dečijim igrama, dok se srednja grupa predstavila „Igrama iz Leskovca“ i „Igrama iz Valjevske Kolubare“.

Koncert su takođe uveličale sestre Ivanov koje sviraju harmoniku.

Grupa koja je izuzetno napredovala i koja ne propušta ni jednu probu, a ni nastup je njihova Pripremna grupa. Izveli su „Krajište“, „Igre iz Dimitrovgrada“ i „Vlaške igre Gornjeh Poreča“.

Završnicu koncerta je priredio Prvi ansambl „Vlaškim igrama iz Kobišnice“.

“Ponosni smo na sve naše članove koji si ostavili srce na bini i koji su pokazali da samo radom, posvećenošću i upornošću koncert bude ispraćen punom salom, crvenim dlanovima i bisom posle svake igre. Hvala roditeljima, sponzorima i svima koji su prepoznali i podržali naše zalaganje da očuvamo običaje naših predaka.“, rekli su iz KUD-a.

Foto: Darko Nadjalin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px