Kulturno-umetničko društvo “GIK Banat - Pionir” iz Zrenjanina obeležava ove godine 45 godina od osnivanja

KUD PIONIR ZRENJANIN

Tim povodom, danas su njegovi članovi organizovali sadnju simboličnih 45 sadnica jasena i bora, na prostoru MZ “Dositej Obradović”, gde je nedavno završena izgradnja jednog od najlepših stambenih objekata u našem gradu i to od strane radnika stare/nove firme GIK – Intergradnja Banat, čije ime u punom nazivu od samog osnivanja nosi kulturno-umetničko društvo.

kud pionir 45 sadnica 002
KUD PIONIR ZRENJANIN
kud pionir 45 sadnica 007
KUD PIONIR ZRENJANIN
kud pionir 45 sadnica 029
KUD PIONIR ZRENJANIN

Akciji ozelenjavanja prostora oko zgrade pridružili su se i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zamenik gradonačelnika Saša Santovac, nekadašnji gradonačelnik i ministar Goran Knežević, kao i predstavnici MZ “Dositej Obradović”.

Gradonačelnik Salapura čestitao je članovima društva jubilej i naglasio da je “Pionir” uvek i svuda gde je nastupao na najbolji način promovisao naš grad i zemlju, našu kulturu i tradiciju.

Pohvalio je i današnju akciju, istakavši da je oplemenjen prostor na kom se dugo nalazilo gradilište i da ovaj deo mesne zajednice, ali i grada Zrenjanina, sada pruža sasvim drugačiju i mnogo lepšu sliku. Ukazao je najmlađim članovima KUD “Pionir” na značaj ozelenjavanja i održavanja već postojećeg zelenila u njihovom okruženju. 

kud pionir 45 sadnica 038
KUD PIONIR ZRENJANIN
kud pionir 45 sadnica 073
KUD PIONIR ZRENJANIN
kud pionir 45 sadnica 026
KUD PIONIR ZRENJANIN

Kulturno-umetničko društvo “Pionir” osnovano je 1976. godine. Od 1973. godine počinje rad kao folklorna sekcija pri tadašnjem velikom zrenjaninskom građevinskom preduzeću GIK „Banat“, a tri godine potom i kao zasebno kulturno-umetničko društvo, pod patronatom osnivača. Brzo je preraslo lokalne okvire, s uspehom predstavljajući svoj grad,  nekadašnju i sadašnju državu van njenih granica. Dobitnici su brojnih priznanja i zahvalnica za izuzetan doprinos negovanju kulturne i folklorne baštine našeg naroda i afirmaciju kulture naše sredine u zemlji i inostranstvu.

kud pionir 45 sadnica 053
KUD PIONIR ZRENJANIN
kud pionir 45 sadnica 068
KUD PIONIR ZRENJANIN
kud pionir 45 sadnica 034
KUD PIONIR ZRENJANIN

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *