KUD „Milan Mića Sučević“ iz Žitišta organizovao svoj godišnji koncert u Domu kulture u Žitištu

Žitište - KUD "Milan Mića Sučević"

Kao i predhodnih godina, rukovodstvo i članovi KUD „Milan Mića Sučević“ iz Žitišta organizovali su sinoć svoj godišnji koncert u prepunom Domu kulture u Žitištu. Kulturno umetničko društvo „Milan Mića Sučević“ je osnovano daleke 1961. godine na inicijativu mladih učitelja Mirka Dalmacije i Joce Vragovića pod tadašnjim imenom KUD „2. Oktobar“ po danu oslobođenja naseljenog mesta Žitište.

Tek 2021. godine na inicijativu članova društvo menja naziv u KUD „Milan Mića Sučević“ po čoveku koji je ceo svoj život posvetio folkoru kao igrač, stručni rukovodilac i član rukovodstva društva. KUD „Milan Mića Sučević“ je do sada odžalo preko hiljadu nastupa širom bivše Jugoslavije, Nemačke, Rumunije, Mađarske, Čehoslovačke, Moldavije i Bugarske…

U prvom delu programa predstavili su se prvi izvođački ansambl sa segmentom igara iz Banata, najmlađa dečija grupa sa dečijim igrama iz Šumadije, pripremni ansambl sa igrama iz okoline Leskovca, rekreativni ansambl sa igrama iz Gornje Resave i pripremni ansambl sa igrama iz Gornje Pčinje.

U drugom delu programa predstavili su se prvi izvođački ansambl sa igrama iz Vranjskog polja, starija dečija grupa sa igrama iz Levača, najmlađa dečija grupa sa igrama iz Srema, prvi izvođački ansambl sa igrama iz Kosovskog pomoravlja, rekreativni ansambl sa igrama iz okoline Leskovca i pripremni ansambl sa igrama iz Bosilegradskog krajišta.

“Večeras ćemo se predstaviti igrama od Banata preko Srema pa sve do juga Srbije. Program će predstaviti naši najmlađi na početku, posle toga starija dečja grupa, pa pripremni ansambl, izvođači i rekreativci. Tu će biti i deca iz osnovne škole iz Žitišta koja će nas podržati sa pesmom.

Očekujte raznolikost večeras, nešto drugačije u odnosu na prošlu godinu, a iskreno se nadam da smo se, kroz ovih godinu dana koliko smo radili i pripremali program, podigli za stepenik više, u vidu kvaliteta programa, nošnji, fundusom, i nadam se da će publika imati pozitivne utiske nakon koncerta.

Ja sam već 2 godine u KUD-u „Milan Mića Sučević“ i radim kao umetnički rukovodilac i koreograf. Od početka godine smo nastupali na velikom broju festivala, prošle godine smo bili na festivalu u Bugarskoj gde smo pozitivno dočekani i ugošćeni. Ove godine se povećao broj članova u KUD-u, i sada brojimo oko stotinak članova raspoređenih u 5 igračkih ansambala.”, rekao je Mića Đurić, umetnički rukovodilac i koreograf KUD „Milan Mića Sučević“ iz Žitišta.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „Волим Зрењанин – лепша страна града“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px