Košenje trave i uređivanje zelenih površina na više lokacija u gradu !

Najava akcije iznošenja kabastog otpada!

Radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina, početkom ove nedelje kosili su  zelene površine u naselju Bagljaš, Železničkom parku, Lenjinovoj, Baranjskoj i Banatskoj ulici, uređivali su dečija igrališta u Carinskoj i Bagremovoj ulici i  na Bagljašu, bili su angažovani na uređivanju  pešačke staze u Mužlji (od ul. 9. maja do Bartok Bele), orezivanju rastinja i granja na stablima u okviru svih škola i vrtića, a uredili su i površinu  u ul. Dostojevskog.

Do kraja nedelje u planu je završetak radova na košenju zelenih površina u naseljima Brigadira Ristića i Duvanika, u Dunavskoj ulici i na drugim planiranim lokacijama itd.

Ovim putem, obaveštavamo građane da  jesenja akcija iznošenja kabastog otpada, počinje u  petak 01.10.2021. godine i trajaće do nedelje 31.10.2021. godine.

Akcija se organizuje u saradnji sa svim gradskim mesnim zajednicama na teritoriji grada i sprovodi se tako što će u svakoj mesnoj zajednici po dva dana, biti locirani kontejneri zapremine 5 m3 i prazniće se svakodnevno.

Primarni cilj akcije, jeste da se građani oslobode kabastog otpada (stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut…), da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume, tavane i dr. Sekundarni cilj akcije, jeste da se spreči eventualno stvaranje divljih deponija kako u gradu, tako i na svim prilaznim putevima.

O lokacijama i rasporedu kontejnera tokom akcije, građani će biti blagovremeno obavešteni.

Odlaganje kabastog otpada besplatno je za fizička lica, ukoliko otpad dovezu sopstvenim prevozom. Sve dodatne informacije građani mogu da dobiju putem telefona 064/811-68-64.

Ukoliko građani imaju veće količine kabastog otpada, mogu se obratiti „Čistoći“ sa zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner za kabasti otpad, zapremine 5 m3, a sve u skladu sa važećim cenovnikom preduzeća, stoji u saopštenju JKP Čistoća i Zelenilo koje nam je dostavila Danijela Tančič PR ovog oreduzeća.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022