Koridori Srbije: Počinju planirani istražni radovi na trasi autoputa Beograd – Zrenjanin – Novi Sad

Zrenjanin - Koridori Srbije

Koridori Srbije uputili su obaveštenje o planiranim istražnim radovima na trasi autoputa Beograd – Zrenjanin – Novi Sad.

Kako je navedeno, u toku je priprema podloga za izradu projektno- tehničke dokumentacije, što obuhvata geodetske i geotehničke istražne radove.

Istražni radovi biće obavljani u katastarskim opštinama Orlovat, Farkaždin, Perlez, Stajićevo, Ečka, Lukino selo, Zrenjanin III, Zrenjanin I, Mužlja, Slovački Aradac i Srpski Aradac.

Iz Koridora Srbije podsetili su da se izgradnja autoputa Beograd Zrenjanin Novi Sad, realizuje se na osnovu okvirnog komercijalnog ugovora o projektovanju i izvođenju radova na Projektu Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, koji je zaključen 10. novembra prošle godine Vlade Republike Srbije – finansijera, Koridora Srbije d.o.o. – investitora i China Shandong International Economic and Technical Cooperation Group, Ltd. of Shandong Hi-Speed Group Co. – izvođača radova.

Zaključkom Vlade iz januara 2021. godine projekat izgradnje autoputa Beograd – Zrenjanin – Novi Sad prepoznat je kao projekat izgradnje i rekonstrukcije javne linijske infrastrukture od posebnog značaja za Republiku Srbiju.

Radovi su započeti krajem prošle godine i kako je tada rečeno, ukupna dužina iznosiće 105,4 kilometra, od čega će poslednjih 5,5 kilometara biti brza saobraćajnica. Izgradnja obuhvata deonice od Beograda do Zrenjanina, dužine 67,66 kilometara, i od Zrenjanina do Novog Sada, dužine 37,74 kilometra, kao i izgradnju paralelnog nekomercijalnog puta, dužine oko 25 kilometara na potezu Novi Sad – Zrenjanin.

Na trasi auto-puta planirana je izgradnja četiri velika mosta – dva mosta preko Tamiša (gde su u toku pripremni radovi na izgradnji železničkog mosta), most preko Begeja i most preko Tise) i četiri mosta preko kanala i prolaza za put, kao i preko ukrštanja sa prugom, 20 nadvožnjaka, sedam podvožnjaka i 47 propusta.

Projektovana brzina biće 130 kilometara na čas na auto-putu, odnosno 100 kilometara na čas na delu brze saobraćajnice.

Planirana je i rehabilitacija, modernizacija i dogradnja postojeće mreže državnih puteva prvog i drugog reda u zoni koridora.

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px