MUP raspisao konkurs za upis 300 polaznika osnovne obuke za vatrogasca!

Zrenjanin – obuka za 300 vatrogasaca

Podelite vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova je objavilo da je u Srbiji u toku konkurs za upis 300 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Od toga, planiran je upis četiri polaznika za potrebe Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zrenjanin i jednog za potrebe Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Novi Bečej.

Na konkursu mogu da učestvuju državljani Srbije, koji najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs.

vatrogasci 015
Zrenjsninski vatrogasci u akciji

Uslovi su i da kandidat nema manje od 19, a više od 30 godina, kao i da ima završenu srednju školu. Takođe, uslovi su i da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u i da poseduje vozačku dozvolu “C” kategorije. Kandidat treba i da ispunjava posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti.

MUP napominje da pravo učešća ima i lice koje poseduje vozačku dozvolu “B” kategorije, a nije položilo vozački ispit “C” kategorije. Njegova obaveza je da ga položi u roku od 18 meseci od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata. Tekst i bliže uslove konkursa možete naći na sajtovima Ministarstva unutrašnjih poslova i Centra za osnovnu policijsku obuku.

Konkurs je otvoren do 6. aprila.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022