Gradonačelnik Zrenjanina danas raspisao konkurs za subvencionisanu kupovinu bicikala, grad udvostručio budžetska sredstva za tu namenu

Zrenjanin - Subvencionisana kupovina bicikala

Grad Zrenjanin u protekle dve godine subvencionisao je kupovinu 150 bicikala za svoje sugrađane i za tu namenu iz budžeta je izdvojio milion dinara.

Akcija se nastavlja i ovog leta i u prvom delu konkursa izabrani su privredni subjekti kod kojih građani koji budu ostvarili pravo na sufinansiranje mogu nabaviti bicikle – to su preduzeća “Moto Dane” d.o.o. i STR “Polar Bike”.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je danas i konkurs za građane zainteresovane za ovu vrstu kupovine bicikla, kao ekološki prihvatljivog transporta, i pozvao ih da iskoriste subvenciju u iznosu od 10.000 dinara.

“Interesovanje građana u protekle dve godine podstaklo nas je da ove godine udvostručimo ukupan iznos za ovu namenu i obezbedimo u budžetu sredstava koliko u prethodne dve godine zajedno – milion dinara. To znači da će subvenciju moći da iskoristi sto naših sugrađana, čime svi zajedno dajemo doprinos ne samo smanjenju zagađenja životne sredine i poboljšanju kvaliteta vazduha u gradu, već i zdravijem načinu života”, istakao je gradonačelnik.

Tekst i uslovi konkursa za građane, kao i prijavni obrasci, objavljeni su na sajtu Grada Zrenjanina, stranici “Oglasi i konkursi”, a pravo učešća na imaju građani koji poseduju važeću ličnu kartu sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina, u trenutku podnošenja prijave. Rok za prijavu krajnjih korisnika na konkurs je 15 dana od dana raspisivanja, odnosno do utroška sredstava predviđenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. decembra 2023. godine.

Način realizacije dodeljenih sredstava detaljno je naveden u tekstu konkursa, a suština je da građani, prilikom prijavljivanja na konkurs, dostave profakturu/predračun izdat od strane izabranih privrednih subjekata, sa datumom koji ne može biti raniji od datuma raspisivanja ovog konkursa i rokom isporuke. Grad Zrenjanin će vršiti prenos sredstava isključivo privrednim subjektima, kao direktnom korisniku, a ne građanima kao krajnjim korisnicima, koji izmiruju svoj deo obaveze kod prodavca, odnosno plaćaju cenu odabranog bicikla umanjenu za iznos subvencije. 

Izvor: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022