Novogodišnji koncert Zrenjaninskog kamernog hora

Zrenjanin – Narodni muzej

Podelite vest

Novogodišnji koncert Zrenjaninskog kamernog hora biće održan u petak, 23. decembra 2022. godine, sa početkom u 19 časova u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Ulaz je besplatan.

Zrenjaninski kamerni hor je 2018. godine osnovala master teoretičarka umetnosti i dirigentkinja Andrea Poša, sa ciljem očuvanja i popularizovanja duge gradske tradicije horskog pevanja. Njen entuzijazam nadograđuje velika posvećenost pevača različitih profesija i interesovanja, što doprinosi lepoti i kreativnosti hora.

Na repertoaru se nalaze kompozicije modernog stvaralaštva, aranžmani koje pišu članovi hora, kao i studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Hor je dosad imao priliku da nastupi na horskom festivalu „Slobodan Bursać”, festivalu „Novi prostori”, humanitarnom koncertu „Nebojši za klarinet”, u predstavi smederevskog pozorišta PATOS „Inner Lights/Unutrašnja svetla”. 

U saradnji sa kreativnim centrom CEKOM gostovali su u predstavi „Indigo”, ali i na mnogim drugim svečanim događajima i manifestacijama. Publika Narodnog muzeja Zrenjanin imala je priliku da ih posluša i u ovogodišnjoj Noći muzeja.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022