Fantastičan koncert Zrenjaninske filharmonije i solista muzičke škole „Josif Marinković“ u Kulturnom centru [FOTO]

Zrenjanin – Zrenjaninska filharmonija i solisti

Sinoć je u Kulturnom centru održan koncert Zrenjaninske filharmonije sa solistima učenicima muzičke škole „Josif Marinković“ Zrenjanin, sa kojima smo najpre razgovarali i koji su sa nama podelili svoje uzbuđenje i oduševljenje kao i zahvalnost za ovakvu priliku koja im je pružena.

„Kao prvo ovo je jedno jako veliko iskustvo koje se generalno doživljava dosta kasnije u životu i odskočna daska ako budemo imali neke veće prilike, mada je za mene i ovo velika prilika. Tremu nemam jer verujem da smo sve dobro uvežbali i imam ogromno poverenje u Filharmoniju i dirigenta. Večeras ću izvesti ariju Rusalka iz opere „Rusalka“,“ rekla je za portal volimzrenjanin.com Vaskrsija Kovačević, učenica trećeg razreda muzičke škole „Josif Marinković“.

Darija Čanji, učenica četvrtog razreda srednje muzičke škole „Josif Marinković“ istakla je da je veoma zahvalna na ovoj prilici i da je velika čast svirati sa Zrenjaninskom filharmonijom, a Vladimir Aleksić je dodao da je srećan što mu se ovakva prilika i čast ukazala sa njegovih 17 godina da nastupi kao solo izvođač na trombonu sa Zrenjaninskom filharmonijom. Svi solisti imaju malu pozitivnu tremu, ali je to zapravo ushićenje pred nastup, a posebno su uzbuđeni jer sviraju u svog gradu Zrenjaninu i pred svojim sugrađanima.

Pre početka koncerta imali smo čast da razgovaramo i sa direktorom Zrenjaninske filfarmonije koji nije krio svoje uzbuđenje i oduševljenje a za naš portal Roman Bugar je rekao:

„Deca koja su izabrana večeras da nastupaju sa nama su najspremnija za nastup, ali to ne znači da ih nema još u muzičkoj školi „Josif Marinković“, naprotiv, ima najmanje još toliko dece koja su veoma talentovana i mi se trudimo da svako dete koje je talentovano dobije priliku, vetar u leđa i da stasa kao solista u Zrenjaninu.“

„Ovo nam nije prvi put da organizujemo ovakve događaje ali kao što smo i obećali radimo sa decom i za decu, najbitnije nam je da stvorimo kvalitetan kadar da bi sutra ovi mladi umetnici bili članovi Zrenjaninske filharmonije ali možda i nekog evropskog orkestra. Koristim priliku da se zahvalim i muzičkoj školi i svima koji su podržali koncertnu sezonu Zrenjaninske filharmonije a to je naravno grad Zrenjanin i gradonačelnik Simo Salapura.“

Dirigent na koncertu bio je Aleksandar Kojić, inače dirigent opere u Novom Sadu koji je neposredno pre početka koncerta za portal volimzrenjanin.com izjavio:

„Ovo je divna prilika i divan koncert, naročito za mlade talentovane soliste koji retko dobijaju priliku da nastupaju kao solisti sa orkestrom, dirigentom. To je jedno nezaboravno iskustvo i nešto što im je preko potrebno u ovom uzrastu u kom se nalaze. Deca su divna, talentovana, koncert će biti odličan.“

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022