Koncert Vokalne grupe “Libero” iz Leskovca, subota 19h, Narodni muzej

Zrenjanin - Narodni muzej

Koncert Vokalne grupe "Libero"

U subotu, 27. novembra 2021. godine, sa početkom u 19 časova u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biće održan koncert Vokalne grupe “Libero” iz Leskovca.

U okviru Vokalne grupe Libero nastupaju: Nikola Ilić (I tenor), Miroslav Stojković (I tenor), Miroljub Cvetković (II tenor) – umetnički rukovodilac, Vasilije Stamenković (II tenor – bariton), Aleksandar Krstić (bariton), Miloš Janković (bariton), Nenad Mitrović (bas),  i Zoran Šćepanović (bas).

Gosti na zrenjaninskom koncertu biće Vokalni kvartet „Vita Brevis“ i Muška vokalna grupa „Panonika“ iz Zrenjanina.

Vokalna grupa Libero nastala je sa motivom očuvanja, negovanja i unapređenja višeglasnog pevanja u „a capella“ muškom sastavu. Njihov repertoar zasnovan je na srpskoj duhovnoj i narodnoj muzičkoj baštini, i dopunjen istaknutim delima evropske i svetske muzičke literature. Pored duhovne i svetovne muzike, koju grupa ima na repertoaru, neguje i obrade pop, džez i evergrin standarda. Cilj umetničkog rada vokalne grupe Libero je promocija i afirmacija kamernih vokalnih sastava, očuvanje muzičke baštine grada Leskovca, sa posebnim osvrtom na tradicionalnu muziku čitavog kraja i njen uticaj na kasnije nastale muzičke žanrove.

Ulaz je slobodan!

O Vokalnoj grupi “Libero”

Vokalna grupa Libero je od nastanka, 2010. godine, do sada održala preko 200 javnih nastupa i više od 30 celovečernjih koncerata u Srbiji i inostranstvu. Učestvovala je na mnogobrojnim festivalima kao što su: Međunarodni festival klapa u Perastu – Crna Gora 2019. godine (III nagrada u kategoriji nova klapska pjesma); “Canta Al Mar“ 2018. (srebrna diploma); Međunarodni festival vokalnih ansambala “Cosoa – Open air open stage“ u Berlinu; Horski festival „Majske muzičke svečanosti“ u Bijeljini 2018. (dve zlatne medalje); Međunarodni horski festival „On stage“ u Pragu; Međunarodni horski šampionat „Lege Artis“ u Tuzli BiH 2017. (I nagrada i plasman u finale); HorFest u Valjevu 2017. (I nagrada i plasman u finale ); Međunarodni horski festival „Isola del Sole” u Italiji 2016. (II nagrada i srebrna diploma); Međunarodni Trakijski festival u gradu Jambolu – Bugarska 2015. i 2017. godine; Međunarodni horski festival „Music & see“ u Paraliji – Grčka 2015. godine (II nagrada i srebrna diploma); Međunarodni horski festival „Canta Al Mar“…

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022