Sinoć u Narodnom muzeju održan koncert vokalne grupe Libero iz Leskovca

Zrenjanin - VOKALNA GRUPA LIBERO

I ovo fantastično veče ispratila je ekipa portala volimzrenjanin.com te svim našim pratiocima prenosimo deo fantastične atmosfere iz Salona Narodnog muzeja u Zrenjaninu.

vokalna grupa libero 001
VOKALNA GRUPA LIBERO

Vokalna grupa Libero iz Leskovca nastala je 2010. godine sa motivom očuvanja, negovanja i unapređenja višeglasnog pevanja u „a capella“ muškom sastavu. Repertoar vokalne grupe Libero zasnovan je na srpskoj duhovnoj i narodnoj muzičkoj baštini, i dopunjen istaknutim delima evropske i svetske muzičke literature. Pored duhovne i svetovne muzike, koju grupa ima na repertoaru, neguje i obrade pop, džez i evergrin standarda. Cilj umetničkog rada vokalne grupe Libero je promocija i afirmacija kamernih vokalnih sastava, očuvanje muzičke baštine grada Leskovca, sa posebnim osvrtom na tradicionalnu muziku čitavog kraja i njen uticaj na kasnije nastale muzičke žanrove.

U okviru Vokalne grupe Libero nastupaju: Nikola Ilić (I tenor), Miroslav Stojković (I tenor), Miroljub Cvetković (II tenor) – umetnički rukovodilac, Vasilije Stamenković (II tenor – bariton), Aleksandar Krstić (bariton), Miloš Janković (bariton), Nenad Mitrović (bas), i Zoran Šćepanović (bas).

Gosti na zrenjaninskom koncertu održanom sinoć u Narodnom muzeju u Zrenjaninu bili su Vokalni kvartet „Vita Brevis“ i Muška vokalna grupa „Panonika“ iz Zrenjanina.

Momci iz vokalne grupe Libero izveli su 22 numere od kojih ne zna se koja je bila lepša i posle koje je bio veći i dugotrajniji aplauz. Neke od numera su: Srpkinja, Isidor Bajić, U tom Somboru, starogradska pesma, Kad sam bio mlađan lovac ja, arr.G.Maksimov, Rum dum dum, arr S. Pejakov, Pošla moma na voda, arr.Vojislav Simić, Niške devojke, arr. I. Nikolić, Suza Kosova, tekst Željko Samardžić-Panonac, arr.Andreja Andrejević i mnoge druge…

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px