Koncert violinistkinje Mine Mladenović u četvrtak, 08.09.2022. u 19 časova u Salon Savremene galerije

Zrenjanin – Mina Mladenović

Podelite vest

Na programu su dela za solo violinu baroknih autora Bibera i Telemana, kao i kompozicije za dve violine Bartkoa i Ligetija koje će Mina Mladenović izvesti u duu sa violinistom Radetom Živanovićem.

Program:

Hajnrih Franc Ignac Biber
Pasakalja
Mina Mladenović
Preludijum
Improvizacija
Uspavanka
Georg Filip Teleman
Fantazija za violinu br. 7 u Es–duru, TWV 40:20
Dolce – Allegro – Largo – Presto
Fantazija za violinu br. 9 u ha–molu, TWV 40:22
Siciliana – Vivace – Allegro
Fantazija za violinu br. 12 u a–molu, TWV 40:25
Moderato – Vivace – Presto – Vivace da capo
Bela Bartok
Žalost i Gajde za dve violine (Iz Zbirke 44 dueta)
Đerđ Ligeti
Balada i igra za dve violine

Biografija:

Mina Mladenović je završila MŠ Kosta Manojlović u klasi Jelene Vukajlović, i osnovne i master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Evgenije Kravceve. Specijalističke studije iz kamerne muzike završila je na FMU u Beogradu 2016. godine u klasi Ladisalava Mezeija. Bila je honorarni član Novosadskog kamernog orkestra, Vojvođanskih simfoničara, orkestra Florilegio festivala (Salamanka, Španija), Beogradske filharmonije i Festivalskog orkestra KotorArta. Za vreme školovanja je osvojila više nagrada. Usavršavala se na kursevima Jasne Maksimović, Maje Jokanović, Dejana Bogdanovića, Sebastijana Girtlera i Firmiana Lermera. Sarađivala je sa mnogim savremenim kompozitorima (A. Vrebalov, M. Rose, E. Fiklin, R. Maksimović, D. Despić, K. Penderecki, I. Žebeljan, D. Sonenberg, V. Hajninger, I. Brkljačić, I. Vilson, M. Aleksić…) izvodeći njihovu kamernu muziku. Nastupala je na festivalima kao što su NOMUS, A Fest, Florilegio festival, KotorArt, KOMA, FESTUM, FRONT, Festival kamerne muzike u Novom Sadu, Tešnjarske večeri, Beogradski džez festival i Moers festival (Nemačka). Kao solistkinja je nastupala sa orkestrom Akademije umetnosti i orkestrom Kamerata Novi Sad.

Sa violinistkinjom Angelinom Novaković je 2008. godine osnovala duo koji je aktivno nastupao do 2016. godine. Kao član ansambla, redovno nastupa sa Zrenjaninskim kamernim orkestrom. Povremeno sarađuje sa KO Muzikon, Vojvođanskim simfonijskim orkestrom i Philharmonie Salzburg. Sa gudačkim sastavom Anime je 2019. godine u izdanju Metropolisa izašao album Refleksija. Član je ansambla 2K+ koji je osnovan od strane Kulturnog centra Vojvodine Miloš Crnjanski i izvodi isključivo muziku 21. veka.  Bavi se pedagoškim radom u MŠ Stanislav Binički u Beogradu.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px