Sinoć je održan nezaboravan celovečernji koncert u prepunoj Reformatskoj crkvi [ FOTO ]

Zrenjanin, Koncert u Reformatskoj crkvi

Zrenjaninci su sinoć do poslednjeg mesta, mnogi su stajali u hodniku, u prolazima ali i ispred crkve, ispunili prostor čuvene zrenjaninske Reformatske crkve i dva sata uživali u fantastičnoj muzici. Kao i uvek, ekipa portala volimzrenjanin.com ispratila je i ovaj događaj.

koncert reformatska crkva zrenjanin 014
Gitara - BRANKO BARNIĆ
koncert reformatska crkva zrenjanin 007
Muška vokalna grupa "PANNONICA"

Nakon pozdravne reči moderatora Ervina Gazdaga, prvo je nastupila Muška vokalna grupa “Pannonica” sa numerama Ko je, srce, u te dirno; Oj jesenje duge noći; Beli Bagrem…

Potom je nastupio Branko Barnić, zrenjaninski gitarista koji nam je izveo numere od J.S.Bacha – Preludio, iz čelo svite br.1, BWV 1007 i Lagrima od F. Tarrega.

Poslednje u prvom delu večeri nastupile su devojke iz vokalnog kvarteta “Vita Brevis” i opet pobrale najviše aplauza publike iz prepune Reformatske crkve. One su izvele sledeće numere: And So it Goes – arr: Kirby Show; Chanson D Amour – arr:Wayne Shanklin; Lollipop – Beverly Ross, Julius Dixon; When October Goes – arr: Kirby Show; Hoe Deep is Your Love in a kraju pesmu Love is Here to Stay – arr: Kirby Show.

koncert reformatska crkva zrenjanin 017
Vokalni kvartet "VITA BREVIS"
koncert reformatska crkva zrenjanin 009
Reformatska crkva u Zrenjaninu

Kako je to bilo navedeno i u programu a na oduševljenje publike, svi izvođači su nastupili još jednom sa novim numerama…

O IZVOĐAČIMA:

Muška vokalna grupa “Pannonica” nastala je 2020. godine kao klapa u kojoj su se okupili prijatelji radi druženja i želje za zajedničkim pevanjem. Usled proširenja repertoara Klapa je promenila ime u Muška vokalna grupa. Grupa neguje višeglasno a kapela pevanje bez pratnje i izvodi aranžmane starogardskih, klapskih i tradicionalnih narodnih pesama.

Branko Barnić je diplomirao klasičnu gitaru na Akademiji umetnosti u Novom sadu, u klasi profesora Mr. Zorana Krajišnika. Od 2013. godine usavršava se u Americi, gde najpre stiče “Perfomer” diplomu na Univerzitetu u Indijani, u klasi maestra Ernesta Bitetija a zatim master studija na Minnesota Univerzitetu u Minneapolisu, u klasi profesorke Maje Radovanlije.

Vokalni kvartet “Vita Brevis” osnovan je 2018. godine čine ga 4 ženska vokala: soprani – Tatjana Ivanica, Vilma Dutina i alti – Zorica Kozlovački i Aniko Gardinovački. Četiri dame dele zajedničku sklonost i ljubav prema muzici, pevanju a pre svega međusobnom prijateljstvu. Kvartet izvodi četvoroglasne, pretežno a kapela kompozicije.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022