Muška vokalna grupa Pannonica održala celovečernji koncert u prepunom Kulturnom centru

Zrenjanin - Muška vokalna grupa Pannonica

Muška vokalna grupa Pannonica iz Zrenjanina održala je celovečernji koncert u subotu, 30.09.2023. godine i predstavila se domaćoj publici sa konceptom “ Muzika, ružičasto i plavo” pred punom salom Kulturnog centra Zrenjanina. Njihove utiske prenela nam je dirigent Zorica Kozlovački “ Naše zadovoljstvo je iskreno i ogromno, preplavljeni smo emocijama posle koncerta.

Nastupiti pred svojom publikom je uvek  najlepši ali i najodgovorniji zadatak. Velika sala Kulturnog centra je bila puna publike, naših sugrađana, prijatelja koji nas prate, podržavaju, motivišu da zaista damo svoj maksim  i mi smo im od srca zahvalni što su u tolikom broju došli na naš Godišnji koncert.

Divna je ta razmena energije i emocija između izvođača i publike, mi smo sa puno zadovoljstva pevali a publika nije štedela na aplauzima i čestitkama.  Zadovoljni smo što smo dostigli kapacitet da samostalno održimo celovečernji koncert i to je bio jedan važan cilj kojem smo se posvetili i vredno radili da ga ispunimo. Uživanje je još veće jer smo ga sa ovakvim uspehom ispunili. Privilegija je biti dirigent ovako posvećenom amaterskom ansamblu jer iz ljubavi prema muzici i horskom a capella pevanju uživamo u radu i našem  druženju.

Mislim da nas šira publika već prepozneje kao brend Zrenjanina i njegove tradicije dobrog horskog pevanja i to me čini izuzetno srećnom.  Koncert je premijerno izveden u Kragujevcu na 15. Međunarodnom festival kamernih horova i vokalnih ansambala gde je grupa osvojila vredne nagrade: Nagrada za kvalitetan zvuk ansambla i najuspešniju komunikaciju sa publikom, nagrada za najuspešnijeg solistu, naš prvi tenor Miloš Gavrilov.

Ova sezona nam je bila izuzetno zanimljiva, dinamična i uspešna, puno smo nastupali na takmičenjima, festivalima, koncertima…. Sa ovim repertoarom nastupićemo i 27. oktobra u Sremskoj Mitrovici na manifestaciji  “Dani Krančevića” i radujemo se tom nastupu. Zahvaljujemo se našem prijatelju Đorđu Miladinoviću na jedinstvenoj konferansi, Gradu Zrenjaninu, Kulturnom centru zrenjanina na tehničkoj podršci i cvećari “Evergrin” na dekoraciji scene.

Naš koncept programa je metaforički inspirisani ružičastom i plavom, muško ženskim odnosima u raznim emocionalnim varijacijama i umetničkim parovima koje povezuje uzajamno kreativno nadahnuće, blisko prijateljstvo, romantična veza i podrška koju su pronalazili jedno u drugom.  Ljubav, patnja, čežnja, zanos, razočarenje, strast….su osećanja snažno utkana u njihov međusobni odnos  i umetnost kojim su se bavili.

Muzički „naslikati“ spektar emocija između nje i njega, od ružičaste do plave, i svim nijansama između, bio je izazov u odabiru  repertoara za koncert. Stilski raznovrsnih 18 kompozicija, pisanih na različitim jezicima, vremenski i geografski udaljene, nacionalno obojene: Klasične,  tradicionalne, makedonske, klapske, starogradske, vojvođanske, pop… vibriraju energijom ljubavi, bila ona platonska, zabranjena ili strasna i čine ovaj orginalan repertoar izuzetno dinamičnim, emocionalnim i prijemčivim za publiku“.

U Muškoj vokalnoj grupi pevaju:

Miloš Gavrilov, Milivoj Adamov  – prvi tenor
Goran Mišković, Zvonko Romac  – drugi tenor
Milan Jokić, Robert Hodžić, Aleksandar Milas – bariton
Vladimir Tomić, Milan Milanov  – bas

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px