KUD „Milan Mića Sučević“ iz Žitišta vas poziva na svoj tradicionalni godišnji koncert

Žitište - KUD „Milan Mića Sučević“

Kao i predhodnih godina, rukovodstvo i članovi KUD „Milan Mića Sučević“ iz Žitišta pozivaju sve svoje prijatelje, saradnike i ljubitelje folkora da svojim prisustvom uveličaju njihov godišnji koncert koji će se održati u Domu kulture u Žitištu, 20. decembra sa početkom u 19:30 časova.

Da podsetimo, Kulturno umetničko društvo „Milan Mića Sučević“ je osnovano daleke 1961. godine na inicijativu mladih učitelja Mirka Dalmacije i Joce Vragovića pod tadašnjim imenom KUD „2. Oktobar“ po danu oslobođenja naseljenog mesta Žitište.

Tek 2021. godine na inicijativu članova društvo menja naziv u KUD „Milan Mića Sučević“ po čoveku koji je ceo svoj život posvetio folkoru kao igrač, stručni rukovodilac i član rukovodstva društva.

Društvo je ranije radilo u više sekcija (Muzička, pevačka, recitatorska, glumačka i folklorna). Danas uspešno funkcioniše folkorna sekcija koja trenutno broji oko 100 članova raspoređenih u nekoliko grupa i to: pioniri, pripremni ansambl A grupa, pripremni ansambl B grupa, izvođački ansambl i rekreativni ansambl (veterani).

KUD „Milan Mića Sučević“ je do sada odžalo preko hiljadu nastupa širom bivše Jugoslavije, Nemačke, Rumunije, Mađarske, Čehoslovačke, Moldavije i Bugarske…

Vidimo se u sredu u Domu kulture u Žitištu, 20. decembra u 20 časova.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px