Koncert hora „Sveti Serafim Sarovski“ nedelja, 19h, Salon NMZ

Zrenjanin - „Sveti Serafim Sarovski“

Hor „Sveti Serafim Sarovski“ obeležava četvrt veka uspešnog rada i postojanja svečanim koncertom u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u nedelju, 26. decembra 2021. godine, sa početkom u 19 časova.

Ovaj muški ansambl sastavljen je od profesionalnih horskih pevača, dirigenta i solista. Za ovu priliku pripremili su posebno odabrane horske numere, koje su obeležile njihov repertoar u protekle dve i po decenije.

Hor „Sveti Serafim Sarovski“ od svog osnivanja, 1995. godine, deluje pri hramu manastira Svete Melanije Rimljanke u Zrenjaninu. Po blagoslovu Njegovog Preosveštenstva, Episkopa banatskog Gospodina Nikanora, hor svojim pojanjem aktivno učestvuje na svakonedeljnim Liturgijama, i prazničnim bogosluženjima u svom matičnom hramu, kao i širem okruženju.

Dosadašnji rad hora obeležila je veoma bogata i raznolika koncertna aktivnost širom Srbije, ali i u dijaspori (Nemačka, Danska, Švedska, Velika Britanija, Mađarska, Austrija, R.Srpska, Poljska, Slovačka,Švajcarska, Slovenija, Hrvatska, Rumunija, Rusija, Australija… ).

Hor je dobitnik  Nagrade za popularizaciju Horske muzike i uspešno negovanje horske tradicije Grada Zrenjanina za 2014. godinu. i orden „Sv. Vladike Nikolaja“ Srpske Pravoslavne Crkve (2016.)

Ulaz je slobodan. Dobrodošli!

Izvor: Narodni muzej Zrenjanin

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022