Održan koncert gudačkog kvarteta u Narodnom muzeju Zrenjanina

Zrenjanin – Narodni muzej

Podelite vest

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, sinoć, u petak 18. novembra, sa početkom u 19 časova održan je koncert Gudačkog kvarteta u kojem su nastupili Mina Mendelson, violina,  Katarina Popović, violina, Rastko Popović, viola, i Ladislav Mezei, violončelo.

Na programu su se mogla čuti dela Rajka Maksimovića, Ivana Jevtića, Josipa Slavenskog i Aleksandra Simića.

Ovo je bila jedinstvena prilika za zrenjaninsku publiku da čuje savremenu srpsku muziku u interpretaciji vrhunskih izvođača.

gudacki kvartet muzej zrenjanin 001
Gudački kvartet u Narodnom muzeju Zrenjanin

Biografije:

dr um. Mina Mendelson je rođena u Beogradu. Diplomirala, magistrirala i doktorirala umetničke studije violine na FMU u Beogradu, u klasi red. prof. Fern Rašković. Kao stipendista Vlade Kraljevine Norveške usavršavala se na Univerzitetu u Kristijansandu kod prof. Sabinne Grollmus i prof. Stephana Barattdua (2001), a bila je i polaznik majstorskih kurseva kod eminentnih profesora David Takeno-a (London, 1997), Sretena Krstića (Kotor, 2003) i Mateje Marinkovića (Séte-Francuska, 2009).

dr um. Katarina Popović je završila osnovne i master studije violine u klasi profesorke Marije Špengler, a potom specijalističke i doktorske studije kamerne muzike u klasi prof. Gorana Marinkovića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

dr um. Rastko Popović je diplomske, specijalističke i doktorske akademske studije viole završio na Fakultetu muzičke umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu u klasi prof. Dejana Mlađenovića, a master akademske studije na Univerzitetu u Stavangeru (Norveška) u klasi koju vode Elizabet Skor Sejpkens i Vauter Raubenhajmer. Kompletno školovanje završio je sa najvišim ocenama.

Ladislav Mezei rođen je 1952. godine u Subotici gde je završio osnovnu školu, gimnaziju i srednju muzičku školu koja ga je usmerila prema profesionalnom opredeljenju za muzičku umetnost i instrument violončelo. Dalje školovanje nastavio je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu gde je diplomirao i magistrirao.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px