Održan koncert gudačkog kvarteta u Narodnom muzeju Zrenjanina

Zrenjanin – Narodni muzej

Podelite vest

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, sinoć, u petak 18. novembra, sa početkom u 19 časova održan je koncert Gudačkog kvarteta u kojem su nastupili Mina Mendelson, violina,  Katarina Popović, violina, Rastko Popović, viola, i Ladislav Mezei, violončelo.

Na programu su se mogla čuti dela Rajka Maksimovića, Ivana Jevtića, Josipa Slavenskog i Aleksandra Simića.

Ovo je bila jedinstvena prilika za zrenjaninsku publiku da čuje savremenu srpsku muziku u interpretaciji vrhunskih izvođača.

gudacki kvartet muzej zrenjanin 001
Gudački kvartet u Narodnom muzeju Zrenjanin

Biografije:

dr um. Mina Mendelson je rođena u Beogradu. Diplomirala, magistrirala i doktorirala umetničke studije violine na FMU u Beogradu, u klasi red. prof. Fern Rašković. Kao stipendista Vlade Kraljevine Norveške usavršavala se na Univerzitetu u Kristijansandu kod prof. Sabinne Grollmus i prof. Stephana Barattdua (2001), a bila je i polaznik majstorskih kurseva kod eminentnih profesora David Takeno-a (London, 1997), Sretena Krstića (Kotor, 2003) i Mateje Marinkovića (Séte-Francuska, 2009).

dr um. Katarina Popović je završila osnovne i master studije violine u klasi profesorke Marije Špengler, a potom specijalističke i doktorske studije kamerne muzike u klasi prof. Gorana Marinkovića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

dr um. Rastko Popović je diplomske, specijalističke i doktorske akademske studije viole završio na Fakultetu muzičke umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu u klasi prof. Dejana Mlađenovića, a master akademske studije na Univerzitetu u Stavangeru (Norveška) u klasi koju vode Elizabet Skor Sejpkens i Vauter Raubenhajmer. Kompletno školovanje završio je sa najvišim ocenama.

Ladislav Mezei rođen je 1952. godine u Subotici gde je završio osnovnu školu, gimnaziju i srednju muzičku školu koja ga je usmerila prema profesionalnom opredeljenju za muzičku umetnost i instrument violončelo. Dalje školovanje nastavio je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu gde je diplomirao i magistrirao.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022