Koncert – flauta, fagot i harfa u Narodnom muzeju Zrenjanin

Zrenjanin – Narodni muzej

Podelite vest

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u utorak, 20. decembra 2022. godine, sa početkom u 18 časova biće održan koncert na kom će nastupiti Zorana Momić, flauta, Jefimija Šipka, fagot, i Anđela Stanković, harfa.

Koncert organizuju Muzička škola „Josif Marinković“ i Narodni muzej Zrenjanin.

Ulaz je slobodan. Dobro došli!

Program:

A. Lara — Fantazija na temu „Granada“ (trans. Carlos Salzedo)

G. Ph. Telemann — Sonata za fagot u e-molu, TWV 41:e5
I Cantabile
II Allegro
III Recitativo Arioso
IV Vivace

G. Ph. Telemann — Fantazija za flautu solo u fis-molu, TWV 40:11

G. Jacob — Partita za fagot solo

J. S. Bah — Sonata za flautu u E-duru, BWV 1035
I Adagio ma tanto
II Allegro

A. Vivaldi — Trio sonata u a-molu, RV 86
I Largo
II Allegro
III Largo cantabile
IV Allegro molto

Biografije:

Zorana Momić svoje muzičko obrazovanje započinje u Novom Kneževcu u klasi Marijane Gutvajn, zatim pohađa srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ u Novom Sadu u klasi prof. Jasne Marković-Vujanović. Osnovne akademske studije završava 2021. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Laure Levai Aksin, gde 2022. godine završava i master studije. 

Jefimija Šipka je rođena u Novom Sadu u kojem i započinje svoje osnovno i srednje muzičko obrazovanje pohadđajući srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ pod mentorstvom profesorice Gabriele Koso. Tokom školovanja usavršavala se na seminarima priznatih profesora: Giorgio Mandolesi (Italija), Nataša Šarčević (Velika Britanìja). Učestovala je u orkestarskim projektima koji su vodili svetski priznati profesionalni umetnici: Gerardo Estrada (Venecuela), Osvaldo Ferreira (PortugaIija), Nick Daniel (VeIika Britanija), Tamara Adamov Petijević (Novi Sad), Đorđe Pavlović (Beograd), Samra Gulamović (BiH).

Anđela Stanković stiče osnovno muzičko obrazovanje u OMŠ „Isidor Bajić“ u klasi mr Željke Sponze, a dalje školovanje nastavlja u klasi prof. Mine Momčilović (SMŠ „Isidor Bajić“). Zbog brzog napredovanja, prevremeno upisuje studije harfe na Akademiji umetnosti u Novom Sadu (2015. godine), u klasi mr Staše Mirković Grujić i stručnog saradnika prof. Mine Momčilović. 2020. godine je završila master studije na istom fakultetu. Tokom svog muzičkog školovanja nastupala je na mnogim koncertima i takmičenjima u Srbiji i inostranstvu i postizala odlične rezultate.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px