Najava: Solistički koncert Darije Čanji u Narodnom muzeju Zrenjanina

Zrenjanin – Solistički koncert Darije Čanji

Podelite vest

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak, 28. marta 2022. godine, sa početkom u 18 časova biće održan koncert Darije Čanji, učenice drugog razreda zrenjaninske Muzičke škole „Josif Marinković”, uz pratnju profesorke Bojane Maćešić, klavirskom saradnicom i profesorkom uporednog klavira.

U zrenjaninskom muzeju na repertoaru će biti dela Sarasatea, Laloa, Šuberta, Baha i Paganinija, kao i deo takmičarskog programa sa kojim će Darija Čanji predstavljati svoju školu na takmičenju u Trevizu, u Italiji.

Kroz dosadašnje školovanje Darija Čanji osvojila je sledeće nagrade: dva puta prvo mesto i jedno drugo mesto na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola, prve nagrade u kategorijama pojedinačnog i ekipnog takmičenja na Festivalu muzičkih i baletskih škola, bila je laureat na Republičkom takmičenju u kategoriji kamerne muzike, a osvojila je i prvo mesto na međunarodnim takmičenjima „Fantast” i „Međunarodnom okupljanju violinista” u Sremskim Karlovcima, kao i drugu nagradu na „Međunarodnom takmičenju Petar Konjović”. Dobitnica je pohvale za postignute rezultate na takmičenjima u oblasti muzike od Pokrajinske vlade.

darija canji koncert
Darija Čanji

Članica je dečjeg Popularnog orkestra „Frenk Sinatra”, koji pokušava da približi publici šansone, šlagere i filmsku muziku. Sa ovim orkestrom osvojila je dve prve nagrade na međunatodnom takmičenju „Sopravista International festivals” u Italiji.

Ulaz je slobodan. Dobro došli!

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022