Kulturni centar – Koncert ansambla za savremenu muziku, sreda, 13. oktobar

Zrenjanin - Kulturni centar - Koncert ansambla za savremenu muziku

Koncert ansambla za savremenu muziku – Studio 6 biće održan na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u sredu, 13. oktobra u 20 časova.

Savremeni klasik, close-up, je rezultat višegodišnje bliske saradnje između britanskog kompozitora Ričarda Bereta i Ansambla Studio 6, u kojem izvođači imaju izuzetnu ulogu, stvarajući delo svaki put iznova, i čineći ga vitalnim  i uvek novim, redovno ubacujući svoj sopstveni kreativni materijal unutar postojeće ispisane partiture.

Koncert je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i deo je ansamblove nove koncertne sezone.

Richard Barrett + Ansambl Studio 6 close-up

Program izvođenja:
tendril za harfu i elektroniku
codex I za ansambl
pauk za trubu i harmoniku
codex XII za ansambl
achtfalter za blokflautu, violončelo, harfu, elektroniku
šuma za ansambl

Koncert u trajanju od 65 minuta, bez pauze.

Učesnici:
Richard Barrett (Ričard Beret) elektronika
Karolina Beter blokflauta
Vladimir Blagojević harmonika
Ivana Grahovac violončelo
Nenad Marković truba
Milana Zarić harfa

Ansambl Studio 6
Kolektiv muzičara sa bazom u Beogradu i Novom Sadu, nastao je 2012. godine. Umetnički rukovodilac je harfistkinja Milana Zarić. Nakon deset godina postojanja, važi za vodeći ansambl za savremenu umetničku muziku na domaćim prostorima. Ostvarili su brojne nastupe u zemlji i inostranstvu (Velika Britanija, Švajcarska, Hrvatska, Francuska), na festivalima, kao i sopstveno organizovanim koncertnim serijama širom Srbije. Ansambl je za svoje koncertne sezone redovno podržan od Ministarstva kulture i informisanja, a podržale su ga i mnoge druge renomirane domaće i evropske fondacije i institucije.

Ansambl je modularan i publikama predstavlja raznoliku paletu programa koji mahom pripadaju muzici stvorenoj posle 1960. godine, od modernih klasika, do eksperimentalnih muzičkih praksi sa početka 21. veka.

Sarađivali su sa brojnim renomiranim međunarodnim kompozitorima, likovnim i konceptualnim umetnicima, video i zvučnim autorima. Ansambl okuplja muzičare iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca i šire, sa bogatim međunarodnim iskustvom, kako na poljima savremenih muzičkih praksi, tako i na značajnim pozicijama na visokim umetničkim školama, simfonijskim orkestrima i ansamblima za ranu muziku u zemlji.

Umetnički cilj ansambla je da redovnim koncertima i edukacijom domaće publike doprinese promociji novih svetskih tendencija na domaćim prostorima, kao i popularizacija domaće umetničke muzike u Evropi i svetu.
studio6.st

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px