NAJAVA – Koncert Aleksandre Milanović u Savremenoj galeriji Zrenjanin

U utorak 30. maja sa početkom u 19 časova, Aleksandra Milanović će održati svoj koncert na violini u Savremenoj galeriji Zrenjanina. Na programu su Bah i Teleman.

Violinistkinja Aleksandra Milanović se aktivno bavi izvođenjem solo, kamerne i orkestarske muzike. Osnovne i magistarske studije je završila na FMU u Beogradu u klasi Milutina Kosanovića. 

Trenutno je student doktorskih studija na FMU u Beogradu na programu Izvođačke umetnosti – violina, u klasi Marije Špengler.

Usavršavala se na majstorskim kursevima kod Dejana Mihailovića, Igora Ozima, Sergeja Kravčenka, Paula Gulde, Minčo Minčeva, Gordana Nikolića i Marije Špengler. Učestvovala je na festivalima kao što su NOMUS, BEMUS, Koma, Dani orgulja, Tribina kompozitora, Festival harfe, Mokranjčevi dani, Ohridsko leto, Belgrade Saxperience, Konstantinus, BUNT, kao i u okviru ciklusa Kolarčev podijum kamerne muzike. Aktivna je kao kamerni muzičar. Član je NBO, kamernog orkestra Muzikon, Gudačkog kvarteta Mokranjac, a sarađivala i sa BKO Ljubica Marić, KO Gudači Sv. Đorđa, ansamblom Metamorfozis i orkestrom Žebeljan. Bila je član Beogradske Filharmonije od 2006. do 2020. godine. Zaposlena je na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu u zvanju docenta za umetničku oblast Gudački instrumenti – violina.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022