Kompanija Mlekoprodukt predstavila se na Banatskom festivalu vina: Sir i vino, to su srca dva!

Zrenjanin - Kompanija Mlekoprodukt

Kompanija Mlekoprodukt već tradicionalno prepoznaje lokalne manifestacije, u skladu sa strateškim opredeljenjem aktivnog delovanja u lokalnoj zajednici, a sa posebnim zadovljstovm podržava događaje posvećene vinu, jer su su ona prirodan par dobrim sirevima.  Ovo opredeljenje još jednom je potvrđeno u subotu, na 5. Banatskom festivalu vina, među čijim je prijateljima kompanija Mlekoprodukt, a čiji je štand na ovom prelepom dešavanju u zrenjaninskoj Gradskoj bašti privukao zaista veliki broj onih koji su želeli da izvrsna vina upare sa sirevima Mlekoprodukta i grupe Savencia, odreda pravljenim po tradicionalnim recepturama i od najboljeg mleka – i kada dolaze iz Srbije, i kada dolaze iz Francuske.

Na Banatskom festivalu vina, kompanija Mlekoprodukt, deo grupe Savencia Fromage & Dairy, predstavila je kako svoju ponudu francuskih delikatesnih sireva – Fol Epi Allege i Fol Epi Classic Tranches, potom čuveni Caprice des Dieux, i sireve u okviru brenda Ile de France: Normantal, Kamamber, bri  i Apreifrais sir sa začinskim biljem, tako i domaće sireve pravljene od najkvalitetnijeg mleka po autentičnim recepturama – Perfetta, Kačkavalj, Trapist, Gauda, Edamer, Biser topljeni sir Natur, i Kačkavalj, i naravno dimljeni sir Karavan. Uz sireve, degustirana je i Starbucks kafa, u ambalaži prilagođenoj potrebama savremenog čoveka u pokretu.

Ova široka ponuda, za koju su se posetioci Banatskog festivala sira veoma zanimali, demonstrirala je da su sirevi iz portfolija Mlekoprodukta izvanredni za uparivanje ne samo sa vinima iz Francuske, već i sa srpskim vinima, pa i onima koje prave mali, lokalni proizvođači iz Banata.

Peti Banatski festival vina održan je u subotu u Gradskoj bašti u Zrenjaninu, gde se vinoljupcima predstavilo oko pedeset vinarija iz Srbije, uz goste iz regiona i celog sveta. Uz vinare i destilere, svoje proizvode doneli su i proizvođači hrane, na izložbi autentičnih zalogaja u okviru izložbe 24. Banatske vredne ruke.

„Kompanija Mlekoprodukt već tradicionalno prepoznaje lokalne manifestacije u sklopu svoje strateške orijentacije, učestvuje u lokalnim događajima i sa posebnim zadovoljstvom podržava vinske događaje. Često čujemo da vino najbolje ide uz sir i ovaj događaj je primer kako se to najbolje kombinuje zajedno. Znamo da je gastronomska svetska i vinska baština upravo zasnovana na uparivanju sireva i vina, i zato je nama iz kompanije Mlekoprodukt izuzetno drago da podržimo ovu manifestaciju i da budemo deo nje.

Banatski festival vina neguje ovu baštinu iz godine u godinu i zaista možemo videti i ovoga puta kako naša vinska scena raste velikom brzinom, poboljšava se kvalitet i veliki je izbor. “, rekla je Bojana Momčilov, menadžerka za komunikacije i društveno odgovorno poslovanje u kompaniji Mlekoprodukt.

Često se čuje da je sir najbolji pratilac vina i današnje dešavanje je primier kako to zaista dobro funkcioniše. Beli, mekani, sveži, odležali, tvrdi – svaki sir ima svog parnjaka u vidu vina, i uparivanje sira i vina jedan je od najvažnijih elemenata vinske i gastronomske baštine sveta. Banatski festival vina, koji ovu baštinu neguje iz godine u godinu, još jednom pokazuje koliko je naša vinska scena jaka i kojom brzinom raste i zato smo mi iz kompanije Mlekoprodukt srećni da možemo da uzmemo učešće u njoj i podržimo je kao prijatelji. Ova brzina rasta, koju prate i stalno unapređenje kvaliteta i stilske raznolikosti, motiviše i vinoljupce i one koji su novi u svetu vina da se sa njom nanovo upoznaju svakim danom i svakim ovakvim događajem, otkrivajući nove etikete, sorte i nove načine da se vino uparuje sa najkvalitetnijom hranom.

Nama, kao kompaniji kojoj je zaista na srcu unapređenje sredine u kojoj živi, i kao kući posvećenoj proizvodnji zdrave i ukusne hrane iz održivih izvora, neobično je drago zbog toga što smo se još jednom uključili u ovaj događaj.

U ovako lepom ambijentu, ponovo imamo priliku da doprinesemo čaroliji uparivanja vina i sira. Svim posetiocima 5. Banatskog festivala vina želimo razigrana čula i prijatan boravak na ovom događaju, naravno uz čašu dobrog vina i odabrane sireve iz Mlekoprodukta.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px