Kompanija Gomex potpisala ugovor sa novim investitorom

Zrenjanin – GOMEX & CEECAT

Podelite vest

Kompanija Gomex je, nakon višemesečnog pregovaranja, potpisala ugovor sa novim investitorom. Radi se o globalnom fondu CEECAT koji će zameniti dosadašnjeg partnera, fond SEAF.

Trgovinski lanac Gomex je osnovan 1997. godine, u Zrenjaninu, od strane Gorana Kovačevića i danas je to moderna maloprodajna mreža fokusirana na robu široke potrošnje, koncept svežih proizvoda i format komšijskih radnji. Gomex je trenutno jedan od većih poslodavaca u zemlji, sa oko 2500 zaposlenih. Prateći trendove razvoja, kompanija se fokusira na digitalnu komunikaciju i obradu podataka sa sopstvenom aplikacijom i drugim alatima koji nagrađuju lojalnost potrošača.

cwsd
Goran Kovačević - Gomex

Investicija u Gomex je prva investicija CEECAT-a u Srbiji, a paralelno sa ovim, CEECAT Capital je otvorio novu kancelariju u Beogradu iz koje će obavljati dalje poslove u regionu.

„Želimo da ulažemo u kompanije koje imaju potencijal da postanu regionalni lideri u svojoj osnovnoj delatnosti. Gomex je dokazao svoje sposobnosti uspešnim prodorom i liderskom pozicijom u severnom delu Srbije. Mi ćemo unaprediti i podržati postojeće jako jezgro menadžment tima i investirati u ljudski kapital Gomex-a, kako bismo ušli u narednu fazu rasta. Naš cilj je da pomognemo u stvaranju sredstava za Gomex, kako bi kompanija ispunila svoj potencijal i postala nacionalni lider u maloprodaji prehrambenih proizvoda u formatu komšijskih radnji, nadograđujući se na rad koji je Goran završio sa SEAF-om u proteklih 15 godina.“ – rekao je Entoni Stalker (CEECAT Capital).

gomex foto

„Cilj potpisivanja ugovora sa novim investitorom bilo je sticanje finansijske stabilnosti, sa težnjom da se dostigne status nacionalnog lanca koji bi u narednih 5 godina poslovao na preko 500 lokacija u Srbiji. Mislim da smo napravili odličan posao u ključnom momentu. Prethodnog investitora smo ugovorili neposredno pred početak svetske krize 2008. godine, što nam je značajno pomoglo da unapredimo poslovanje i u tako lošim uslovima. Zajedno sa investicijom SEAF South Balkan Fund-a 2007. godine, kompanija se uspešno širila u Vojvodini, kao i na teritoriji Centralne Srbije. Sada je pred nama ukrajinska kriza za koju se još ne zna da li će se smiriti ili eskalirati, pa je izuzetno bitno da se pojačamo finansijski uz pomoć partnera. Sa novim partnerom, naša finasijska stabilnost je osigurana i sada samo treba da se fokusiramo na što brži razvoj prodajne mreže na teritoriji cele Srbije.“ – kaže Goran Kovačević koji će biti na funkciji predsednika nadzornog odbora u kompaniji Gomex.

Posle potpisivanja ugovora, fond CEECAT će biti vlasnik 51.5%, a Goran Kovačević 48.5% kompanije. Gomex nastavlja sa radom sa istim menadžmentom i zaposlenima kao i do sada, pod istim brendom i nazivom. Što se tiče fonda, očekuje se da (već narednog meseca) nekoliko inostranih konsultanata zaposlenima Gomex-a prenesu znanja stečena u najvećim trgovačkim lancima širom sveta.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022