Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije izdvojio 26 miliona najugroženijim izbeglicama

Zrenjanin - Komesarijat za izbeglice

U Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije potpisani ugovori o saradnji na realizaciji pomoći povratnicima po osnovu sporazuma o readmisiji

Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević, uručila je juče u Palati „Srbija“ u Beogradu 21 ugovor za 19 jedinica lokalne samouprave u cilju pomoći najugroženijim porodicama izbeglica i interno raseljenih lica sa njihovih teritorija. U skladu sa raspisanim Javnim pozivom za jedinice lokalne samouprave, a koji se odnosi na povratnike po osnovu sporazuma o readmisiji, jačanju tolerancije i kupovinu seoskih domaćinstava u okviru humanitarne akcije “Krov“ 2023.

Komesarijat je doneo Odluku o izboru jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji, van AP Kosova i Metohije i za ovu namenu idvojeno je 26.300.000,00 dinara.

Sredstva su, kroz dodelu pomoći u građevinskom i drugom materijalu i opremi (mali grant) za popravku, adaptaciju ili opremanje seoske kuće sa okućnicom, u iznosu od 500.000 dinara, pripala i Gradu Zrenjaninu, u čije je ime ugovor potpisao zamenik gradonačelnika Saša Santovac. Ovom prilikom, on je još jednom istakao dugogodišnju dobru komunikaciju sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, i saradnju na čitavom nizu projekata, usmerenih, pre svega, ka obezbeđenju trajnih stambenih rešenja i poboljšanju uslova stanovanja izbeglih i raseljenih lica. Podsećamo, o svemu tome je bilo reči i prilikom nedavne posete komesarke Nataše Stanisavljević Zrenjaninu, kada je s njom razgovarao gradonačelnik Simo Salapura.

Obraćajući se danas potpisnicima ugovora, ona se zahvalila svim jedinicama lokalne samouprave koje su prepoznale značaj ovih konkursa, brzo reagovale i prijavile se.

 „To nam je veoma važno, jer samo na taj način možemo da pomognemo našim građanima. Konkretno, ovim se kupuju kuće sa okućnicom, dodeljuje se građevinski materijal i što je najvažnije, trajno rešava stambeno pitanje ljudi. Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije će i dalje nastaviti da pomaže jedinice lokalne samouprave kroz raspisivanje  javnih poziva, jer na taj način nastojimo da pomognemo svim porodicama izbeglica, interno raseljenih lica i povratnika po readmisiji, kako bismo im obezbedili krov nad glavom i što bolje uslove za život“, rekla je komesarka Stanisavljević.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px