Stanovnici Knićanina dobili besplatne sadnice belog jasena!

Zrenjanin - “Posadi svoj hlad”

Akcija podele sadnica u Knićaninu

Stanovnici naseljenog mesta Knićanin odazvali su se juče pozivu da učestvuju u ekološkoj akciji i preuzmu besplatne sadnice belog jasena, koje će posaditi u svom okruženju. U pitanju je jesenja akcija “Posadi svoj hlad”, tokom koje NVO “Zeleni razvojni centar” iz Sremske Mitrovice poklanja sadnice na teritoriji sto gradova i opština Republike Srbije.

Ko je sve podržao akciju ?

Akciju u Knićaninu, gde je takođe podeljeno sto sadnica, podržao je Grad Zrenjanin, u saradnji s mesnom zajednicom “Vojvoda Stevan Knićanin” i JKP “Čistoća i zelenilo”. Na terenu je, uz predstavnike Gradske uprave grada Zrenjanina, bio i Darko Bađok, pokrajinski poslanik i član “Zelene parlamentarne grupe” u Skupštini AP Vojvodine.

Cilj akcije “Posadi svoj hlad”

Cilj treće po redu akcije “Posadi svoj hlad” je pošumljavanje urbanih gradskih i seoskih sredina. Obezbeđene su dvogodišnje sertifikovane sadnice belog jasena sa visokim procentom uspešnosti sadnje. Svako ko preuzme sadnicu ima samo jednu obavezu, da je posadi. Ko nikada nije posadio drvo može to da učini uz uputstvo za sadnju koje takođe dolazi uz svaku sadnicu.

Takođe, ova akcija predstavlja jedinstvenu priliku za porodice, gde će i deca moći da učestvuju u događaju i posade “svoje drvo” koje će rasti zajedno sa njima, a ujedno će time negovati i graditi odnos i ljubav prema prirodi. O svemu tome bilo je reči i tokom podele sadnica u Knićaninu, a prve sadnice preuzeo je direktor Osnovne škole „Stevan Knićanin“ Zoran Spasić, i one će naći mesto u školskom dvorištu.

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „Први до вести из Зрењанина“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022