Klavirski duo KaNa večeras u Muzičkoj školi “Josif Marinković” Zrenjanin

Zrenjanin – Muzička škola

Klavirski duo KaNa, kojeg čine Katarina Čolaković i Natalija Ivić, nastupiće u Svečanoj sali Muzičke škole “Josif Marinković” Zrenjanin, večeras, u utorak 21. marta u 18 časova.

Na programu su: Stravinski, Ravel, Mijo. Gost koncerta je gitarista Filip Živanović.

Biografija

Natalija Ivić i Katarina Čolaković započinju saradnju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 2017. godine. Na časovima kamerne muzike vrlo brzo nalaze zajednički jezik i ton. Spoj istih energija i ljubav prema muzici dovodi do nastanka dua KaNa.

Natalija i Katarina završile su master akademske studije na odseku za klavir u klasi prof. Miloša Mihajlovića i prof. Vladimira Cvijića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Zatim upisuju i završavaju specijalističke akademske studije na odseku za kamernu muziku u klasi prof. Jasne Tucović, nakon kojih nastavljaju doktorske akademske studije.

Pored klavirskog dua sarađivale su sa različitim kamernim sastavima i nastupale u koncertnim salama širom zemlje. Prvi zajednički nastup beleže u Narodnoj biblioteci u Beogradu gde su učestvovale na koncertu kamerne muzike “Subotom u 6” u klasi prof. Tee Dimitrijević.

Dva puta dobijaju priliku da nastupaju u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca na koncertu najboljih studenata Katedre za kamernu muziku Fakulteta muzičke umetnosti. Održale su celovečernje koncerte u salama muzičkih škola u Smederevu, Pančevu i Beogradu, u UK Parobrod, galeriji SANU. U Italijanskom institutu za kulturu izvode koncert pod nazivom „Zvuci istoka“. U okviru programa kamerno-vokalne muzike povodom Dana Rusije nastupaju na koncertu „Rusiji s ljubavlju“ u Ruskom domu u Beogradu. U avgustu 2018. godine učestvuju na festivalu „Art okupacija“ koji se održava u Somboru. Kao deo “okupatora“ umetnika u cilju širenja klasične muzike i kulture imale su priliku da sviraju na ulicama Sombora i u Galeriji kulturnog centra „Laza Kostić“. Naredne godine u septembru postaju deo „,Piano City“ festivala u Novom Sadu na kojem beleže dva nastupa: u Rektoratu Univerziteta i u domu slikara Milana Kešelja. Pored koncerata i nastupa pozvane su kao gosti emisije „Susretanja“ na Radio Beogradu u kojoj su pričale o svojim iskustvima u izvođenju kamerne muzike i predstojećim projektima.

Učestvovale su i osvajale nagrade na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“ u Beogradu, na Međunarodnom takmičenju „Konstantin Veliki“ u Nišu, na „Klavirskom takmičenju savremene srpske muzike“, na „International Moscow Music Competition”. Na „Banjalučkom bijenalu“ osvojaju specijalnu nagradu sa 100 poena, čime su ujedno bile i laureati VI kategorije. U decembru 2021. godine predstavljaju FMU na „A festu“ koji organizuje Akademija umetnosti u Novom Sadu. Učestvovale su na kocertima u okviru FESTUM-a (Festival studenata Univerziteta umetnosti) u atrijumu Narodnog muzeja.

Pored stranih autora, ovaj klavirski duo izvodi i promoviše dela srpskih kompozitora. Njihov projekat o stvaralaštvu srpskih kompozitorki podržao je SOKOJ.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px