Za kupovinu kreveta Grad je obezbedio blizu 600.000 dinara

Zrenjanin - Plućna bolnica

Za kupovinu kreveta Grad je obezbedio blizu 600.000 dinara, a doktor Branislav Martinov kazao je da je to svojevrsna prekretnica za Grad budući da je ta bolnica prepoznata kao ustanova u koju vredi ulagati i nešto donirati.

– Znam da je to veliko za grad i opštine koje tradicionalno nemaju sredstava, ali isto tako, još veća stvar za nas za koje je ovaj poklon, ovih pet kreveta, od izuzetne važnosti.

Oni će biti upotrebljeni za bolji konfor pacijenata i u tom pravcu smo svi mi zaposleni u ovoj ustanovi zahvalni smo Gradu Zrenjaninu- rekao je dr Martinov i nagalasio da od kada je u toj bolnici nije zabeleženo da je Grad donirao opremu.

Inače, Pokrajinska vlada je na sednici održanoj krajem juna ove godine donela rešenje da se Specijalnoj bolnici za plućne bolesti “Dr Vasa Savić” u Zrenjaninu usmeri 30 miliona dinara za adaptaciju i proširenje sistema medicinskih gasova za potrebe kontinuiranog i stabilnog snabdevanja kiseonikom.

Doktor Martinov je naveo da je rekonstrukcija kiseonične mreže završena.

Ranije je u Plućnoj bolnici bilo svega 26, i još nekoliko kiseoničnih mesta koja nisu neposredno bila u upotrebi pacijenata, a sada ih je ukupno 73.

– To nam mnogo znači, sada bismo bili u problemu, veliki je broj pacijenata koji zahtevaju dugotrajan kiseonični tretman i da nije ovoga doveli bismo nas do očaja – rekao je dr Branislav Martinov.     

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *