Doktor Martinov: Rekonstruisana kiseonička mreža i novi kreveti za Plućnu bolnicu

Zrenjanin - Plućna bolnica

Za kupovinu kreveta Grad je obezbedio blizu 600.000 dinara, a doktor Branislav Martinov kazao je da je to svojevrsna prekretnica za Grad budući da je ta bolnica prepoznata kao ustanova u koju vredi ulagati i nešto donirati.

– Znam da je to veliko za grad i opštine koje tradicionalno nemaju sredstava, ali isto tako, još veća stvar za nas za koje je ovaj poklon, ovih pet kreveta, od izuzetne važnosti.

Oni će biti upotrebljeni za bolji konfor pacijenata i u tom pravcu smo svi mi zaposleni u ovoj ustanovi zahvalni smo Gradu Zrenjaninu- rekao je dr Martinov i nagalasio da od kada je u toj bolnici nije zabeleženo da je Grad donirao opremu.

Inače, Pokrajinska vlada je na sednici održanoj krajem juna ove godine donela rešenje da se Specijalnoj bolnici za plućne bolesti “Dr Vasa Savić” u Zrenjaninu usmeri 30 miliona dinara za adaptaciju i proširenje sistema medicinskih gasova za potrebe kontinuiranog i stabilnog snabdevanja kiseonikom.

Doktor Martinov je naveo da je rekonstrukcija kiseonične mreže završena.

Ranije je u Plućnoj bolnici bilo svega 26, i još nekoliko kiseoničnih mesta koja nisu neposredno bila u upotrebi pacijenata, a sada ih je ukupno 73.

– To nam mnogo znači, sada bismo bili u problemu, veliki je broj pacijenata koji zahtevaju dugotrajan kiseonični tretman i da nije ovoga doveli bismo nas do očaja – rekao je dr Branislav Martinov.     

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px