Kikinđani promovisali u Zrenjaninu i najavili manifestaciju „Dani ludaje“

Promocija manifestacije „Dani ludaje“ u Zrenjaninu

Uz pitu od ludaje, tamburaše i mališane u kostimima jeseni, u ponedeljk 30. avgusta, su komšije iz Kikinde došle u Zrenjanin da pozovu sve one koji znaju šta je to ludaja ili bundeva, da dođu na 36. turističku manifestaciju „Dani ludaje“, koja će se od 09. do 12. sepembra održati u Kikindi. Gosti su izazvali pažnju, izmamili osmehe i velikodušnim pozivom Zrenjanincima predstavili ovogodišnji program. Uz brojne izložbe, sportske dogadjaje, kulturne priredbe i koncerte, najzanimljiviji, kao i svake godine biće izbor najveće i najduže tikve.

dani ludaje u zrenjaninu 010
Najava "Dana ludaje" u Kikindi
dani ludaje u zrenjaninu 005
Najava "Dana ludaje" u Kikindi

Manifestacija promoviše sve turističke, privredne i kulturne potencijale grada Kikinde, kao i tradicionalne vrednosti podneblja. Na manifestaciji učestvuje više od 1500 proizvođača, a posebnu čar joj svake godine daje oko 500 predškolaca obučenih u kostime, sa motivima od ludaje.

-Najslađi deo je upravo predstavljaju ove promocije. Bili smo u Somboru, danas smo u Zrenjaninu i Novom Sadu, sutra idemo u Beograd. S obzirom na to da smo komšije i da Kikinđani rado dolaze u Zrenjanin na Dane piva, nadamo se da će i Zrenjaninci doći u Kikindu i družiti se sa nama u našem gradu. Manifestacija počinje u četvrtak 09. septembra koncertom primadone Jadranke Jovanović, a najzanimljiviji i najlepši deo je Karneval maskiranih predškolaca, kojim se nezvanično otvara manifestacija. Centralni deo i osnov manifestacije je izbor najteže i najduže ludaje. Za sada najduža izmerena tikva je bila 395,5cm, a najteža 639,5kg. imamo najavu da stižu i tri najteže bundeve iz Mađarske, čime je ova manifestacija postala internacionalna. Osim izbora, veoma lep segment je „Banatski fruštuk“ tokom kog se udruženja žena sa teritorije Kikinde takmiče ko će napraviti najlepša slana i slatka jela od bundeve i druga jela sa jelovnika ovog podneblja. Tu je i deo programa pod nazivom „Evropski kutak“ u kom učestvuju gradovi koji su zbratimljeni sa Kikindom, kao i gradovi koji su gosti manifestacije, a nisu iz Srbije. U vreme trajanja manifestacije Kikinda je najveća gostinska soba u Evropi.

Biće ovo prilika da se predstave turistički potencijali ovog kraja, rekla nam je Jasmina Milankov, direktorica Turističke organizacije grada Kikinde. Pozivamo vas da dođete!

dani ludaje u zrenjaninu 031
Najava "Dana ludaje" u Kikindi
dani ludaje u zrenjaninu 009
Najava "Dana ludaje" u Kikindi
dani ludaje u zrenjaninu 043
Najava "Dana ludaje" u Kikindi
dani ludaje u zrenjaninu 014
Najava "Dana ludaje" u Kikindi

Pogledajte kompletan program DANA LUDAJE u Kikindi

Tekst: visitzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px