U Kulturnom centru Zrenjanina je organizovana promocija zbirke kratkih priča o psihičkom nasilju pod nazivom “I ovo je nasilje”

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

Inicijativa za ravnopravnost, inovativnost i društveni angažman –  IRIDA, organizovala je 5. decembra promociju zbirke kratkih priča o psihičkom nasilju pod nazivom “I ovo je nasilje” u Kulturnom centru u Zrenjaninu.

U prvom delu događaja mladi iz CEKOM-a odigrali su dramske minijature pod nazivom “Tragovi”, inspirisane kratkim pričama iz zbirke “I ovo je nasilje”. Nakon izvedbe, usledilo je čitanje odlomaka kratkih priča mladih autora/ki. Drugi deo događaja bio je rezervisan za panel diskusiju o psihičkom nasilju ali i o kulturi i umetnosti kao alatima za podizanje svesti o značaju ove teme. Panel diskusiju moderirala je Milana Vojnović, savetnica za komunikaciju u Trag Fondaciji i kreatorka emisije i podkasta ,,Ženergija HUB”.

Događaj se organizuje u okviru 16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama jer na taj način želimo da skrenemo pažnju na važnost prepoznavanja i prevencije psihičkog, ali i svih drugih oblika nasilja prema ženama. Rad na prevenciji nasilja nad ženama je samo jedan od koraka neophodnih da bi se sprečio sve veći broj femicida – poruka je organizacije IRIDA.

Promociju zbirke kratkih priča “I ovo je nasilje” pratila je izložba fotografija koje ilustruju same kratke priče, a svi prisutni/e su imali/e priliku da dobiju besplatan primerak zbirke .

Projekat “I ovo je nasilje” ima za cilj podizanje svesti o psihičkom nasilju u partnerskim odnosima kroz društveno angažovanu kulturu. Ovaj projekat dobio je podršku od strane Švajcarske vlade, u okviru projekta “Kultura za demokratiju”, koji sprovodi Hartefakt fond i OAK fondacije, u okviru programa “Snažnije zajedno” koji sprovodi Trag fondacija.

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „Волим Зрењанин – лепша страна града“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px