U Kulturnom centru Zrenjanina održana tribina „Bezbednosna kultura kao aspekt edukacije mladih“

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

U okviru tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina sinoć je održana tribina „Bezbednosna kultura kao aspekt edukacije mladih“.

Na ovoj tribini govorili su Tanja Todorović, master defektolog za bolesti zavisnosti i sertifikovani psihoterapeut i Sretko Pjanović, nekadašnji šef odseka za sektaško ponašanje i neformalne društvene grupe uprave policije – PU za Grad Beograd. Moderator tribine je bio Đorđo Prstojević, urednik programa.

Nakon tragičnih događaja u našoj zemlji kada je učenik osnovne škole iz Beograda usmrtio svoje drugove, javnost i celokupno društvo u Srbiji je ostalo zatečeno obimom i razmerama tragedije.

Na ovoj tribini su traženi odgovori od stručnih lica kakva bezbednosna kultura treba treba da bude u društvu kad su u pitanju deca osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Na koje izazove treba obratiti pažnju na putu od škole do kuće, koje negativne pojave i obrazci lošeg ponašanja alarmiraju školske psihologe i pedagoge, kao i nastavnike i roditelje da se dete ne uklapa u sredinu. Stručna pomoć koja se pruža u slučaju vrašnjačkog nasilja i mnoga druga pitanja iz aspekta bezbednosti dece, koja su neophodna roditeljima, učenicima i njihovim nastavnicima za pravilno odrastanje dece.

“Nažalost smo svesni posledica tih nemilih događaja koji su se desili u maju mesecu, i bezbednost dece je prioritet svih nas.

Kulturni centar pokušava da našim građanima približi te aktuelne teme.

Večerašnji gosti su iz Ministarstva unutrašnjih poslova, bivši šef odseka Ministarstva unutrašnjih poslova iz Beograda Sretko Pjanović, koji će nam govoriti o bezbednosnom aspektu, a s druge strane imamo psihoterapeuta Tanju Todorović koja će pokušati da nam objasni kako psihoterapeut može da pomogne kada se uoči takvo ponašanje kod dece, i mislim da ćemo dobiti odgovore večeras na sva pitanja.”, rekao je Đorđo Prstojević, moderator tribine.

tribina bezbednost 001
Đorđo Prstojević
tribina bezbednost 002
Tanja Todorović

“Zadovoljna sam odzivom mladih na ovu tribinu, jer smatram da je ova tema značajna koliko za njih toliko i za roditelje a i sistem koji radi sa njima.

Kod dece i mladih je nemoguće obratiti pažnju na sve ali ćemo se mi truditi da ukažemo na neke ekstreme u ponašanju koji mogu da ukažu na rizična ponašanja.

Iz svog iskustva mogu da zaključim da su mladima najčešći problem emocije i nemogućnost da se sa nekime razgovora. ”, rekla je Tanja Todorović, psihoterapeut.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px