NAJAVA: U Kulturnom centru Zrenjanina javna prezentacija programa Plavog pozorišta: Ekspanzija života – Manifest

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

U Kulturnom centru Zrenjanina u nedelju, 10. decembra u 19 časova biće održana javna prezentacija programa „Ekspanzija života – Manifest“, koji je nastao u sklopu edukativnog rada «Plavog pozorišta» sa mladima sa i bez hendikepa. Nakon beogradske premijere zrenjaninsku publiku na Dan ljudskih prava očekuje prikaz projekta koji se sastojao od višemesečnog rada, inspirisan srpskim umetnicima 20. veka. 

Prezentacija „EKSPANZIJA ŽIVOTA – MANIFEST“ nastala je kao rezultat edukatvno – kreativnog projekta inkluzije mladih osoba sa hendikepom „Oda različitosti 2“. Kroz obuku u sferi tehnika savremenog pozorišta, mladi su dobili sredstva da na kreativan način, javno podele svoja razmišljanja o svetu u kojem žive, svoje pobune, ambicije i snove.

Kako se navodi: „Inspiraciju smo pronašli u avangardnoj srpskoj umetnosti između dva rata, a naročito u Zenitizmu, kao prostoru aktivizma, eksperimentisanja, pomeranja granica, odbacivanja pravila i konvencija, otkrivanja, preispitivanja smisla lične i društvene stvarnosti. Kao i u zenitističkom manifestu Ljubomira Micića i u ovom kreativnom procesu sve se događa u cilju kontakta sa neposrednim životom.“

Voditelji projekta i edukatori su glumci i pedagozi «Plavog pozorišta», Maša Jelić i Marko Potkonjak, a u prezentaciji učestvuje deset mladih osoba sa hendikepom i bez hendikepa. Partneri «Plavog pozorišta» na projektu su Akademska inkluzivna asocijacija, Kulturni centar Zrenjanina i Studenstski kulturni centar Kragujevca. Projekat je podržan od strane Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Град Зрењанин је суфинансирао пројекат „Волим Зрењанин – лепша страна града“ а ставови у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px