U Kulturnom centru Zrenjanina otvorena izložba Društva arhitekata Beograda „Evropska nagrada za savremenu arhitekturu 2022.“

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

Izložba Društva arhitekata Beograda, manifestacije Beogradska internacionalna nedelja arhitekture (BINA)„Evropska nagrada za savremenu arhitekturu 2022.“ predstavljena je sinoć u Kulturnom centru Zrenjanina, i trajaće do 7. novembra.

Na izložbi se predstavilo 40 projekata koji su ušli u uži izbor nagrade Evropske unije za savremenu arhitekturu sa istaknutim radovima finalista i dva nagrađena projekta.

Više o izložbi: Nagrada Evropske unije za savremenu arhitekturu „Mis van der Roe“ (Mies Van Der Rohe Award) dodeljuje se svake druge godine, i njome se odaje priznanje kvalitetnoj arhitektonskoj produkciji u Evropi, i skreće pažnja na veliki doprinos evropskih profesionalaca, razvoj novih ideja i tehnologiju gradnje.

Na izložbi u Zrenjaninu predstavljeno je 40 projekata koji su ušli u uži izbor, a posebno su istaknuti radovi finalista i dva nagrađena projekta. Poseban segment izložbe čini prikaz srpskih selekcija koje od 2009. godine redovno učestvuju u nominaciji za ovu prestižnu nagradu. Ispred Fondacije „Mis van der Roe“ kustos izložbe je Ivan Blasi.

Ova nagrada ima za cilj da neguje arhitekturu na dva značajna načina: podsticanjem povećanog kretanja profesionalnih arhitekata u celoj Evropskoj uniji, kao odgovor na transnacionalne narudžbine i kroz podržavanje mladih arhitekata koji započinju svoju karijeru. Kandidate za ovu nagradu predlaže velika grupa nezavisnih stručnjaka iz cele Evrope, kao i udruženja arhitekata. Svake dve godine, žiri bira dva pobednika: jednog koji dobija Nagradu Evropske unije za savremenu arhitekturu, kao priznanje konceptualnog, tehničkog i konstruktivnog kvaliteta, i drugog koji dobija Nagradu za mladog arhitektu. Svi nominovani radovi uvršteni su i u katalog nagrade i izložbu.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px