O T K A Z A N O !

Dan kolonizacije

Dan kolonizacije, 18. septembar obeležava se u Lazarevu po tradiciji u znak sećanja na prve koloniste, koji su došli iz Bosne i Hercegovine odnosno sa današnjeg područja Republike Srpske 1945. godine.

Ove godine pored predviđenog programa koji se sastoji od otkrivanja spomen ploče palom borcu Goranu Tuševljaku i polaganja venaca na spomenik 23 pala ruska borca Crvene armije, (13 h – centar kod Hrama Ognjene Marije) biće održan i “Karavan banatske bajke”.

Najmađim  stanovnicima Lazareva predstaviće se Centar za kreativno odrastanje (CEKOM) sa predstavom za decu “Zamisli, molim te”, a nastupiće  i Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je najavljen za 11h u Domu omladine.

 

U drugom delu od 18h  će nastupiti deca iz OŠ “Slavko Rodić” Lazarevo, zatim KUD “Zavičaj”  iz Lazareva i KUD “Prosvjeta” – Rudo, a najavljeno je učešće pevača KUD “Pionir” Zrenjanin. U sali Doma kulture će biti izloženi umetnički radovi, fotografije i knjige dece autora iz ovog mesta.

Radi se o izložbama fotografija deset mladih sa putovanja po svetu, zatim crtežima  desetoro dece iz Predškolske ustanove koji su 2019. godine bili nosioci I nagrade na Međunarodnoj izložbi kolekcionarstva i rukotvorina za crtež  i umetničke slike amatera slikara iz Lazareva. U programu je i dr Milutin Mrkša sa poklonom Lazarevu.  

“Karavan banatske bajke” organizuju Kulturni centar Zrenjanina, Turistička organizacija grada Zrenjanina, IP Media 023 pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina, a u Lazarevu je suorganizator Savet Mesne zajednice uz pomoć KUD-a “Zavičaj”, Udruženja žena “Veliko srce” i pojedinaca.

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *