OTKAZANO ! Karavan Banatske bajke u subotu 18. septembra u Lazarevu

O T K A Z A N O !

Dan kolonizacije

Dan kolonizacije, 18. septembar obeležava se u Lazarevu po tradiciji u znak sećanja na prve koloniste, koji su došli iz Bosne i Hercegovine odnosno sa današnjeg područja Republike Srpske 1945. godine.

Ove godine pored predviđenog programa koji se sastoji od otkrivanja spomen ploče palom borcu Goranu Tuševljaku i polaganja venaca na spomenik 23 pala ruska borca Crvene armije, (13 h – centar kod Hrama Ognjene Marije) biće održan i „Karavan banatske bajke“.

Najmađim  stanovnicima Lazareva predstaviće se Centar za kreativno odrastanje (CEKOM) sa predstavom za decu „Zamisli, molim te“, a nastupiće  i Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je najavljen za 11h u Domu omladine.

 

U drugom delu od 18h  će nastupiti deca iz OŠ „Slavko Rodić“ Lazarevo, zatim KUD „Zavičaj“  iz Lazareva i KUD „Prosvjeta“ – Rudo, a najavljeno je učešće pevača KUD „Pionir“ Zrenjanin. U sali Doma kulture će biti izloženi umetnički radovi, fotografije i knjige dece autora iz ovog mesta.

Radi se o izložbama fotografija deset mladih sa putovanja po svetu, zatim crtežima  desetoro dece iz Predškolske ustanove koji su 2019. godine bili nosioci I nagrade na Međunarodnoj izložbi kolekcionarstva i rukotvorina za crtež  i umetničke slike amatera slikara iz Lazareva. U programu je i dr Milutin Mrkša sa poklonom Lazarevu.  

“Karavan banatske bajke” organizuju Kulturni centar Zrenjanina, Turistička organizacija grada Zrenjanina, IP Media 023 pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina, a u Lazarevu je suorganizator Savet Mesne zajednice uz pomoć KUD-a „Zavičaj“, Udruženja žena „Veliko srce“ i pojedinaca.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022