Zrenjaninski Karate klub „Banatski cvet“ i instruktor sensei Milan Đokić iz Niša održali karate seminar

U organizaciji KK „Banatski cvet“ u periodu 07-09.jula 2023. sproveden je karate seminar sensei Milana Đokića iz Niša.

Sensei Đokić je instruktor najvišeg profila, jedna od tek desetak osoba na svetu ovlaštenih da sprovode seminare i ispite za majstorska zvanja u Svetskoj Fudokan Federaciji-WFF. 

Krasi ga vanserijski nivo fizičke pripremljenosti u svim segmentima bitnim za karate veštinu – njegovoj snazi, brzini, izdržljivosti i gipkosti na početku sedme decenije ne mogu da pariraju ni daleko mlađi vežbači.

Nivo na kome sensei Đokić sprovodi obuku takođe je izvanredan. Ogromnu pažnju posvećuje pripremi za trening, uvodi vežbače u proces vežbanja izuzetno temeljno posvećujući vreme i pažnju najsitnijim detaljima vezanim za vežbe disanja, istezanje, razgibavanje i zagrevanje.

Najzad, u glavnom delu treninga on je pravi zlatni rudnik informacija o principima karatea demonstriranim i objašnjenim do filigranskog nivoa.

Na ovom seminaru vodeća tema bila je komparacija kata Nisanši i Niđušiho. Dve varijacije na istu temu, prva starija, okinavljanska verzija prožeta praktičnim principima karate samoodbrane i druga mlađa, japanska verzija u kojoj se prepoznaje artistički pristup karateu kao sistemu doživotnog samousavršavanja i kome fokus više nije isključivo na praktičnoj primeni.

Danas su veoma veoma retki instruktori karatea ovakvog nivoa sposobnosti, znanja, veštine i posvećenosti pa je svaki dolazak sensei Đokića mali praznik za zrenjaninske karatiste.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px