Mladi Zrenjanina na svoj dan, od gradonačelnika dobili ključeve od novih prostorija!

Zrenjanin – Kancelarija za mlade

Podelite vest

Na Međunarodni dan mladih gradonačelnik Simo Salapura i pomoćnik Rajko Kapelan uručili ključeve novih prostorija saradnicima Kancelarije za mlade Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i pomoćnik gradonačelnika za resor mladih Rajko Kapelan uručili su danas, kada se obeležava Međunarodni dan mladih ključeve novih prostorija u centru grada koje će koristiti mladi iz Kancelarije za mlade Zrenjanin.

Nakon čestitki povodom Dana mladih i obilaska adaptiranih i opremljenih prostorija, smeštenih u Pupinovoj ulici broj 16, razgovaralo se o dosadašnjim aktivnostima Kancelarije, planovima koji će biti realizovani u narednom periodu i saradnji sa Gradom Zrenjaninom. 

Obraćajući se novinarima Kapelan je izrazio zadovoljstvo što je zajedno sa gradonačelnikom i mladim volonterima Dan mladih obeležan na najlepši način i što će mladi iz Zrenjanina moći da borave u uslovima kakve i zaslužuju.
– Čast mi je i što smo imali priliku da se upoznamo sa saradnicima Kancelarije za mlade i sa volonterima koji su divni mladi ljudi, puni entuzijazma i koji su spremni da rade na omladinskoj politici u gradu Zrenjaninu – rekao je Kapelan

Naveo je i da se danas razgovoaralo o tome da će suština narednih aktivnosti biti izrada Strategije za omladinsku politiku na lokalnom nivou.

– U toku su konsultacije ministra za omladinu i sport Vanje Udovičića na temu izrade Strategije za mlade od 2023. do 2030. godine na nacionalnom nivou i kada ta Strategija bude završena mi ćemo izraditi Strategiju na lokalnom nivou. Ovim putem pozivam sve mlade ljude koji imaju kvalitetne ideje da nam se pridruže i pomognu nam svojim savetima i predlozima kako bismo napravili što bolju strategiju za razvoj omladinske politike u našem gradu – poručio je Kapelan 

Inače, Lokalna kancelarija za mlade otvorena je u prostorijama u holu Kulturnog centra još 2009. godine, a saradnik Kancelarije Marko Miškeljin kaže da su sadašnji uslovi za rad i boravak mladih aktivista neuporedivo bolji.

– Posle trianest godina selimo se iz Kulturnog centra u Pupinovu ulicu, a ono što nas očekuje jeste prvenstveno donošenje Strategije za mlade. Biće to i prilika da razgovaramo sa mladima, da revidiramo kako se ocenjuje naš rad u prethodne četiri godine, kao i da uradimo reviziju prethodnog Lokalnog akcionog plana i da uočimo u kojim segmentima možemo da poboljšamo naš rad – rekao je on.

Izvor i opširnije:  zrenjanin.rs

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022