Mladi Zrenjanina na svoj dan, od gradonačelnika dobili ključeve od novih prostorija!

Zrenjanin – Kancelarija za mlade

Podelite vest

Na Međunarodni dan mladih gradonačelnik Simo Salapura i pomoćnik Rajko Kapelan uručili ključeve novih prostorija saradnicima Kancelarije za mlade Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i pomoćnik gradonačelnika za resor mladih Rajko Kapelan uručili su danas, kada se obeležava Međunarodni dan mladih ključeve novih prostorija u centru grada koje će koristiti mladi iz Kancelarije za mlade Zrenjanin.

Nakon čestitki povodom Dana mladih i obilaska adaptiranih i opremljenih prostorija, smeštenih u Pupinovoj ulici broj 16, razgovaralo se o dosadašnjim aktivnostima Kancelarije, planovima koji će biti realizovani u narednom periodu i saradnji sa Gradom Zrenjaninom. 

Obraćajući se novinarima Kapelan je izrazio zadovoljstvo što je zajedno sa gradonačelnikom i mladim volonterima Dan mladih obeležan na najlepši način i što će mladi iz Zrenjanina moći da borave u uslovima kakve i zaslužuju.
– Čast mi je i što smo imali priliku da se upoznamo sa saradnicima Kancelarije za mlade i sa volonterima koji su divni mladi ljudi, puni entuzijazma i koji su spremni da rade na omladinskoj politici u gradu Zrenjaninu – rekao je Kapelan

Naveo je i da se danas razgovoaralo o tome da će suština narednih aktivnosti biti izrada Strategije za omladinsku politiku na lokalnom nivou.

– U toku su konsultacije ministra za omladinu i sport Vanje Udovičića na temu izrade Strategije za mlade od 2023. do 2030. godine na nacionalnom nivou i kada ta Strategija bude završena mi ćemo izraditi Strategiju na lokalnom nivou. Ovim putem pozivam sve mlade ljude koji imaju kvalitetne ideje da nam se pridruže i pomognu nam svojim savetima i predlozima kako bismo napravili što bolju strategiju za razvoj omladinske politike u našem gradu – poručio je Kapelan 

Inače, Lokalna kancelarija za mlade otvorena je u prostorijama u holu Kulturnog centra još 2009. godine, a saradnik Kancelarije Marko Miškeljin kaže da su sadašnji uslovi za rad i boravak mladih aktivista neuporedivo bolji.

– Posle trianest godina selimo se iz Kulturnog centra u Pupinovu ulicu, a ono što nas očekuje jeste prvenstveno donošenje Strategije za mlade. Biće to i prilika da razgovaramo sa mladima, da revidiramo kako se ocenjuje naš rad u prethodne četiri godine, kao i da uradimo reviziju prethodnog Lokalnog akcionog plana i da uočimo u kojim segmentima možemo da poboljšamo naš rad – rekao je on.

Izvor i opširnije:  zrenjanin.rs

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px