Završetkom radova, kanalska mreža za odvodnjavanje na teritoriji Zrenjanina biće potpuno funkcionalna

Belo Blato - Kanalska mreža za odvodnjavanje

Prilikom nedavne posete Belom Blatu, gradonačelnik je obišao i radove na čišćenju kanalske mreže za odvodnjavanje na teritoriji tog sela. Vršilac dužnosti direktora Vodoprivrednog društva “Srednji Banat” Zrenjanin Miloš Radosavljević rekao je tada da taj sistem pokriva površinu od nekih 2.800 hektara i u svom sastavu ima 92 kilometra kanalske mreže, moćnu crpnu stanicu na elektro pogon kapaciteta 4,6 m3 u sekundi i brojne vodne objekte na samoj kanalskoj mreži.

Nadležno vodoprivredno preduzeće za izvođenje ovakvih radova na ovoj teritoriji je “Srednji Banat”, a ono što je značajno, jeste da su, u prethodnih godinu dana, izvođeni i drugi radovi po ugovorima zaključenim s JVP “Vode Vojvodine”.

– U pitanju je ugovor za redovno održavanje funkcionisanja vodnih objekata, kao i radovi zaključeni po ugovoru s JP “Elektroprivreda Srbije”, a odnose se na održavanje drenažnih sistema u priobalju. Ovi radovi su izvedeni na oko 27 kilometara kanalske mreže, u ukupnoj vrednosti od oko 15 miliona dinara – istakao je Radosavljević.

Objasnio je da sama priroda zemljišta u našem području, tip i vrsta, kao i često prisustvo suvišnih voda, kako atmosferskih, tako i visokih nivoa podzemnih voda, zahtevaju kontinuirano finansiranje izvođenja radova ovog tipa. 

– U proteklim godinama su i Grad Zrenjanin i “Vode Vojvodine” i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo prepoznali to kao jedan od prioriteta, a verujem da ćemo i u budućnosti na ovakav način, zajednički, da radimo na prevenciji pojave poplava na teritoriji srednjeg Banata – kazao je još v.d. direktora VPD “Srednji Banat”.

da nam sela budu bliza 2023 belo blato 023

Izvor i opširnije: zrenjanin.rs

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px