Kamp logike u Mužlji okupio blizu 40 učenika iz Srednjeg Banata

Mužlja - Kamp logike

Po uzoru na kamp logike u Mađarskoj, koji se već više od dvadeset godina organizuje zahvaljujući pedagogu Kristijanu Mozešu iz Budimpešte, nastavnici Osnovne škole „Servo Mihalj“ protekle nedelje su održali osmi po redu kamp logike, znanja i prijateljstva u Mužlji.

Na ovogodišnjem kampu je učestvovalo blizu 40 učenika osnovnih i srednjih škola, koji su zajedno sa nastavnicima i mentorima tokom cele nedelje aktivno učestvovali u raznim kreativnim radionicama, kvizovima znanja i logističkim igrama.

Poslednje večeri u dvorištu škole najuspešnijim učenicima su dodeljenje nagrade, dok su posebna priznanja uručena i onim đacima,  koji su se tokom nedelje svojim znanjem i umećem istakli u raznim nadmetanjima.

Prema rečima direktora OŠ „Servo Mihalj“, Atile Monara, cilj ovog događaja jeste da deca i tokom letnjeg raspusta u okviru vannastavnih aktivnosti prošire svoje znanje, da razvijaju svoje logično i racionalno razmišljanje, da se bolje upoznaju sa svojim maternjim jezikom, običajima i načinom života, kao i da slobodno vreme provedu u prirodi, sa prijateljima.

Podršku održavanju ovih aktivnosti pružili su Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Kompanija Gomex, Zemljoradnička zadruga „Sarvak Agrar”, Poljoprivredno gazdinstvo Molnar, uljara „Dijamant“, Mlekoprodukt Zrenjanin, kao i članovi Udruženja negovatelja starih običaja RÉMUSZ i roditelji.

Piše za portal volimzrenjanin.com Tivadar Borbelj

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pratite nas i na portalu

Najnovije vesti - Naslovi.net

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022