JKP „Gradska toplana“ saopštila da poskupljuje grejanje ali da i dalje ostaje najjeftinije u Srbiji!

Zrenjanin – Gradska toplana

Podelite vest

Neminovno povećanje – novousvojene cene u Zrenjaninu i dalje daleko od cena u drugim gradovima, a izmene istih tek predstoje

Kako se grejna sezona približava JKP „Gradska toplana“ spremno dočekuje istu, završavajući rekonstrukciju u naselju Ruže Šulman. Ovom rekonstrukcijom 70% gradske vrelovodne mreže biće sačinjeno od predizolovanih cevi, koje će sistem daljinskog grejanja učiniti stabilnim i sigurnim. Investiranje u vrelovodnu mrežu pokazalo se kao značajan korak u uštedama i smanjenju gubitaka, što celokupan sistem čini efikasnijim i stabilnijim. To će posebno biti važno u predstojećoj grejnoj sezoni, u kojoj nas kao celokupno društvo očekuje štednja i racionalnije korišćenje energije. Ovogodišnje investicije koje se tiču radova na  vrelovodu, iznose preko 22 miliona dinara i dolaze isključivo iz sopstvenih sredstava preduzeća. Uštede i ukidanje svih nepotrebnih troškova, kao i smanjenje broja zaposlenih u odnosu na prethodne godine, rezultiralo je obezbeđivanjem investicionih sredstava.

Sigurnost u obavljanju komunalne delatnosti obezbediće i povećanje cena, koje su usvojene na gradskom Veću dana 14.09.2022. godine. Nakon osam godina, kao i sniženja cena u dva navrata (2015. i 2020. godine – 2015. fiksni je smanjen za 6%, a varijabilni za 12%, dok je 2020. varijabilni deo snižen za 5%) toplana će konačno moći da uz domaćinsko i savesno poslovanje, adekvatno odgovori zahtevima tržišta, kao i na svoje obaveze prema JP EPS i JP „Srbijagas“. Cenama koje smo imali do sada bila je ugrožena sama komunalna usluga, koja je od vitalnog značaja za 8000 domaćinstava.

radijator cena grejanja zrenjanin

Novi iznos varijabilnog dela je 6,85 RSD/kWh (stara cena 5,16) dok je novi iznos fiksnog dela 38,60 RSD/m2 mesečno (stara cena 29,76), a za kilovat instalisane snage fiksni deo mesečno iznosi 275,70 RSD (stara cena iznosila je 212,57).

Mora se napomenuti da i sa ovim povećanjem cene zrenjaninskog grejanja ne mogu parirati trenutnim cenama grejanja po drugim gradovima Srbije. Povećanja cena su najavljena i očekuju se i po drugim gradovima Srbije, što je u velikoj meri izazvano skokom cena energenata na tržištu ( od 2018. godine cena struje je skočila za 115%, dok je od januara 2021. godine cena prirodnog gasa otišla 75%).

Iz tih razloga „Gradska toplana“ odlučila je da izađe u susret svojim kupcima, te će se u grejnoj sezoni koja je pred nama, redovnim platišama omogućiti popust na varijabilni deo računa. To znači da će samo oni korisnici, koji u datumu valute isplate celokupni dug prema toplani, imati 3% popusta na varijabilni deo troška za naredni mesec. Takođe, za one sugrađane, koji ne budu mogli da svojim budžetima odgovore na ovu stimulaciju, postojaće mogućnost da decembarski, januarski i februarski varijabilni deo računa budu podeljeni na 50% – to znači da će se 50% varijabilnog troška za navedene mesece plaćati u  datumu dospeća, a druga polovina u letnjem periodu.

Saopštenje JKP „Gradska toplana“ Zrenjanin

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px