JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin spremno dočekuje zimu!

Zrenjanin - Zimska služba

Zimska služba JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, radi u periodu od 01. novembra 2021. godine do 01. aprila 2022. godine, shodno tome i ove godine JKP “Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin spremno dočekuje zimu.

jkp cistoca i zelenilo zrenjanin 002
Zimska služba JKP "Čistoća i zelenilo"
Programom održavanja ulica u zimskom periodu, predviđeno je iznošenje snega iz ulica užeg centra grada, čišćenje i uklanjanje snega i leda sa javnih površina (trotoari, parkinzi, biciklističke staze, stepeništa na mostovima i nadvožnjacima), posipanje javnih površina odgovarajućim sredstvima (so i kameni agregat) radi sprečavanja stvaranja poledice i kliznih mesta, razgrtanje i odnošenje snega  iz užeg centra grada kada snežni pokrivač dostigne 50 cm ili smeta pešacima, biciklistima i ostalim učesnicima u saobraćaju.
jkp cistoca i zelenilo zrenjanin 015
Zimska služba JKP "Čistoća i zelenilo"

Prema programu rada, za održavanje grada u zimskom periodu biće angažovan veći broj radnika, a od mehanizacije su spremni: kamion „Zastava“, kiperi, traktori različitih veličina i snaga (MTT 560, Belarus, Dajc, Solis i Antonio Carraro, koji su opremljeni daskama za guranje snega i posipačima), rovokopači opremljeni daskom za guranje snega,  Bob-Cat,  top za sneg i mini čistilica.

Za predstojeću zimu, obezbeđeno je 120 tona soli i 60 tona kamenog agregata. Po gradu je lociran i  određen broj spremnika za so u koje može da se odloži 1000 kg soli, a isti omogućavaju efikasniji rad zimske službe. Stepen angažovanosti zimske službe zavisiće od vremenskih uslova.

jkp cistoca i zelenilo zrenjanin 016
Zimska služba JKP "Čistoća i zelenilo"
jkp cistoca i zelenilo zrenjanin 011
Zimska služba JKP "Čistoća i zelenilo"
Prioritet održavanja u zimskoj službi imaju ulice iz prvog stepena održavanja (uži centar) i svi mostovi iz programa održavanja, javno prometne površine uz magistralu i ostale javno prometne površine iz programa drugog stepena održavanja. Svim javnim ustanovama i Mesnim zajednicama, obezbedili smo po 100 kg soli, koju mogu preuzeti u prostorijama JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px