JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin spremno dočekuje zimu!

Zrenjanin - Zimska služba

Zimska služba JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, radi u periodu od 01. novembra 2021. godine do 01. aprila 2022. godine, shodno tome i ove godine JKP “Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin spremno dočekuje zimu.

jkp cistoca i zelenilo zrenjanin 002
Zimska služba JKP "Čistoća i zelenilo"
Programom održavanja ulica u zimskom periodu, predviđeno je iznošenje snega iz ulica užeg centra grada, čišćenje i uklanjanje snega i leda sa javnih površina (trotoari, parkinzi, biciklističke staze, stepeništa na mostovima i nadvožnjacima), posipanje javnih površina odgovarajućim sredstvima (so i kameni agregat) radi sprečavanja stvaranja poledice i kliznih mesta, razgrtanje i odnošenje snega  iz užeg centra grada kada snežni pokrivač dostigne 50 cm ili smeta pešacima, biciklistima i ostalim učesnicima u saobraćaju.
jkp cistoca i zelenilo zrenjanin 015
Zimska služba JKP "Čistoća i zelenilo"

Prema programu rada, za održavanje grada u zimskom periodu biće angažovan veći broj radnika, a od mehanizacije su spremni: kamion „Zastava“, kiperi, traktori različitih veličina i snaga (MTT 560, Belarus, Dajc, Solis i Antonio Carraro, koji su opremljeni daskama za guranje snega i posipačima), rovokopači opremljeni daskom za guranje snega,  Bob-Cat,  top za sneg i mini čistilica.

Za predstojeću zimu, obezbeđeno je 120 tona soli i 60 tona kamenog agregata. Po gradu je lociran i  određen broj spremnika za so u koje može da se odloži 1000 kg soli, a isti omogućavaju efikasniji rad zimske službe. Stepen angažovanosti zimske službe zavisiće od vremenskih uslova.

jkp cistoca i zelenilo zrenjanin 016
Zimska služba JKP "Čistoća i zelenilo"
jkp cistoca i zelenilo zrenjanin 011
Zimska služba JKP "Čistoća i zelenilo"
Prioritet održavanja u zimskoj službi imaju ulice iz prvog stepena održavanja (uži centar) i svi mostovi iz programa održavanja, javno prometne površine uz magistralu i ostale javno prometne površine iz programa drugog stepena održavanja. Svim javnim ustanovama i Mesnim zajednicama, obezbedili smo po 100 kg soli, koju mogu preuzeti u prostorijama JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.
Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022