Radnici zrenjaninskog JKP „Čistoća i zelenilo“ započeli košenje zelenih površina

JKP ČISTOĆA I ZELENILO

„Planom i programom planirano je da se u toku jednog kruga pokosi mašinski   1.000.000 m2  trave, a ručno oko 200.000  m2, pa se  može reći da košenje zelenih površina predstavlja obimniji posao u delatnosti koje obavlja preduzeće. Na poslovima košenja angažovani su radnici i neophodna mehanizacija-traktori sa kosilicama, travokosačice, trimeri, rajderi, a uklučene su i čistilice na uklanjanju pokošene trave sa  trotoara i biciklističkih staza, kao i kolovoza uz ivičnjak“, rekla je Danijela Tančić PR JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.

uredjenje jkp cistoca zrenjanin1
JKP ČISTOĆA I ZELENILO ZRENJANIN
uredjenje jkp cistoca zrenjanin6
JKP ČISTOĆA I ZELENILO ZRENJANIN

Površine za košenje su razvrstane po kategorijama, te je i broj košenja prilagođen tome. U Plavoj zoni planirano je 14  košenja, dok je za manje uređene površine planirano od  4 do 8  košenja.

„Prvi krug košenja je u toku i radnici Preduzeća potrudiće se da do uskršnjih i prvomajskih praznika pokose i urede zelene površine, planirane planom i Programom održavanja. Ovih dana  radnici JKP“ Čistoća i zelenilo“  radili su na detaljnom uređenju popularnog izletista „Motel“ u naselju Sumica. Radilo se na košenju trave, podizanju krošnji stabala, seči suvih stabala, kao i iveranju panjeva, sakupljanju smeća i dr. Naši sugrađani, imaće priliku da na izletistu uzivaju u setnji, druženju, rekreaciji i drugim aktivnostima“, istakla je Danijela Tančić.

uredjenje jkp cistoca zrenjanin3
JKP ČISTOĆA I ZELENILO ZRENJANIN
uredjenje jkp cistoca zrenjanin8
JKP ČISTOĆA I ZELENILO ZRENJANIN
uredjenje jkp cistoca zrenjanin4
JKP ČISTOĆA I ZELENILO ZRENJANIN
uredjenje jkp cistoca zrenjanin5
JKP ČISTOĆA I ZELENILO ZRENJANIN

Ostavite komentar ovde...

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *