JKP „Čistoća i zelenilo“ počelo s raspodelom novih kanti i kontejnera za komunalni otpad

Zrenjanin – podela kontejnera

Podelite vest

Kako je i najavljeno, JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin počelo je s raspodelom opreme za sakupljanje i reciklažu otpada – novih kanti i kontejnera za komunalni otpad, a najviše ih je dodeljeno najvećoj gradskoj zdravstvenoj ustanovi.

U Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“ juče je dopremljeno 30 kanti zapremine 120 litara i 10 kontejnera od 1,1 kubnih metara, a predstavniku bolnice donaciju je predao direktor  JKP „Čistoća i zelenilo“ Nemanja Milinković.

Podsećamo, Grad Zrenjanin je, na osnovu ugovora s Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine, dobio na korišćenje 700 kanti i 25 kontejnera, čime će “Čistoći i zelenilu” biti omogućeno lakše iznošenje komunalnog otpada, uz obnovu postojeće opreme i poboljšanje trenutnih kapaciteta za odlaganje otpada na nivou gradskih škola, javnih ustanova i objekata. Takođe, akcija ima i evidentan ekološki značaj, jer će otpad biti odlagan na kvalitetniji i bezbedniji način, u nove kante i kontejnere.

Nakon što je, u saradnji s lokalnom samoupravom, sačinilo plan raspodele, JKP „Čistoća i zelenilo“ počelo je prethodnih dana s realizacijom ove aktivnosti na terenu i, ne računajući bolnicu, izvršilo raspodelu ukupno 113 kanti. Jedanaest gradskih osnovnih škola dobilo je po tri kante, a osam srednjih škola po četiri.

Po pet kanti dobilo je šest sportskih objekata u Zrenjaninu, dok su po dve kante dodeljene verskim zajednicama, za potrebe devet crkava različitih konfesija. Nakon jučerašnje dodele u Opštoj bolnici, na red dolaze i druge zdravstvene ustanove, domovi zdravlja, kao i objekti Predškolske ustanove Zrenjanin. 

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

izvor: zrenjanin.rs

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px