JKP „Čistoća i zelenilo“ počelo s raspodelom novih kanti i kontejnera za komunalni otpad

Zrenjanin – podela kontejnera

Podelite vest

Kako je i najavljeno, JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin počelo je s raspodelom opreme za sakupljanje i reciklažu otpada – novih kanti i kontejnera za komunalni otpad, a najviše ih je dodeljeno najvećoj gradskoj zdravstvenoj ustanovi.

U Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“ juče je dopremljeno 30 kanti zapremine 120 litara i 10 kontejnera od 1,1 kubnih metara, a predstavniku bolnice donaciju je predao direktor  JKP „Čistoća i zelenilo“ Nemanja Milinković.

Podsećamo, Grad Zrenjanin je, na osnovu ugovora s Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine, dobio na korišćenje 700 kanti i 25 kontejnera, čime će “Čistoći i zelenilu” biti omogućeno lakše iznošenje komunalnog otpada, uz obnovu postojeće opreme i poboljšanje trenutnih kapaciteta za odlaganje otpada na nivou gradskih škola, javnih ustanova i objekata. Takođe, akcija ima i evidentan ekološki značaj, jer će otpad biti odlagan na kvalitetniji i bezbedniji način, u nove kante i kontejnere.

Nakon što je, u saradnji s lokalnom samoupravom, sačinilo plan raspodele, JKP „Čistoća i zelenilo“ počelo je prethodnih dana s realizacijom ove aktivnosti na terenu i, ne računajući bolnicu, izvršilo raspodelu ukupno 113 kanti. Jedanaest gradskih osnovnih škola dobilo je po tri kante, a osam srednjih škola po četiri.

Po pet kanti dobilo je šest sportskih objekata u Zrenjaninu, dok su po dve kante dodeljene verskim zajednicama, za potrebe devet crkava različitih konfesija. Nakon jučerašnje dodele u Opštoj bolnici, na red dolaze i druge zdravstvene ustanove, domovi zdravlja, kao i objekti Predškolske ustanove Zrenjanin. 

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

izvor: zrenjanin.rs

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022