Javni poziv za ostvarivanje prava na finansijsku podršku za lečenje maloletne dece

Zrenjanin – Podrška za lečenje dece

Podelite vest

Gradonačelnik Simo Salapura uputio je javni poziv za ostvarivanje prava na finansijsku podršku za lečenje maloletne dece sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina.

Kao i prethodnih godina, Grad Zrenjanin omogućava ostvarivanje prava na finansijsku podršku za lečenje maloletne dece sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina za lečenje, nabavku lekova, ortopedskih pomagala, operativnih zahvata, dijagnostičkih postupaka i drugih medicinskih procedura kako na teritoriji Republike Srbije, tako i u inostranstvu, kao i za obezbeđivanje lečenja u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Srbiji uz angažovanje inostranog zdravstvenog stručnjaka.

Zahtev se može podneti samo za lečenje, lekove, medicinske procedure, dijagnostike i pomagala koja se preporučuju, naučno su dokazana i prihvaćena u praksi, kao i da ne predstavljaju eksperimentalne oblike lečenja.

Visina finansijske podrške se na predlog Komisije i obrazloženu ocenu i mišljenje utvrđuje rešenjem gradonačelnika u svakom konkretnom slučaju i maksimalno može iznositi 150.000 dinara po podnetom zahtevu, i isplaćuje se u jednokratnom iznosu, do utroška sredstava.

gradska kuca zrenjanin 007

Rok za podnošenje zahteva sa potrebnom dokumentacijom je do utroška sredstava  za ovu namenu, a svi detalji dostupni su u tekstu Javnog poziva koji je dostupan i u delu Oglasi i konkursi.

U toku 2021. godine, kada je ova akcija prvi put realizovana, pravo na finansijsku podršku grada za lečenje, nabavku lekova, ortopedskih pomagala, operativnih zahvata, dijagnostičkih postupaka i drugih medicinskih procedura, u skladu sa kriterijumima propisanim Javnim pozivom, ostvarilo je 18 dece, a ukupan iznos odobrenih sredstava iznosio je više od 1,5 miliona dinara.

Budući da je postojala potreba za ovim vidom pomoći, prošle godine opredeljeno je više sredstava, odnosno 2 miliona dinara.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px