Projekat „Jadransko-Jonska mreža autentičnih sela” Belo Blato

Belo Blato – Autentično selo

Podelite vest

U sklopu završnice projekta „Jadransko-Jonska mreža autentičnih sela” predstavljeni rezultati i nova turistička ponuda Belog Blata - Panonski safari

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura prisustvovao je danas, u Letnjoj učionici Etno kuće u Belom Blatu, završnom događaju projekta „Jadransko-Jonska mreža autentičnih sela” koji realizuje Grad Zrenjanin u saradnji sa RCR Banatom.

Današnji skup bio je posvećen promociji postignutih rezultata, sa akcentom na promociju turističke ponude Belog Blata sa okolinom.

Tim povodom organizovan je i celodnevni program pod nazivom „Safari po obodu Panonskog mora – Tragom mističnog hunskog ratnika-Atile Biča Božijeg“ koji na jedinstven način dočarava prirodne lepote ovog mirnog sela između Carske bare, Begeja, i Tise koji predstavlja novi turistički proizvod kreiran u okviru projekta.

Gradonačelnik Salapura ukazao je da se Belo Blato našlo među izabranim naseljenim mestima zemalja učesnika Jadransko – Jonskog regiona i da je to još jedan doprinos da se ispromoviše turistički potencijal tog sela. 
– Posebno nas raduje što je, nakon dugog niza godina, odlukom Vlade Republike Srbije Grad Zrenjanin ponovo dobio na upravljanje Specijalni rezervat prirode „Carska bara“ , a to je mesto sa velikim, nažalost, neiskorišćenim turističkim potencijalom i upravo ovakvi mali projekti jesu prvi i veliki korak ka onome što želimo da uradimo, a to je da to mesto postane atraktivna turistička destinacija za širi region – rekao je gradonačelnik.

Izvor i opširnije na sajtu grada

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022