Izložba „Treći šapat“ u Kulturnom centru Zrenjanina od 10. do 22. marta

Zrenjanin – Kulturni centar

Podelite vest

„Treći šapat“  autorska izložba istoričarke umetnosti Marije Bajić i umetničke grupe „Iskorak“ predstaviće se  publici od 10. do 22. marta u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Postavku čini oko 45 mozaičkih dela kao samostalna tematska celina. Izložba se organizuje sa ciljem da se publici prikažu i predstave dosadašnji stvaralački radovi i ostvareni umetnički rezultati grupe „Iskorak“ i da se skrene pažnja na izuzetne estesko-izražajne i likovno-oblikovne potencijale mozaika kao umetničke discipline i likovnog medija.

Otvaranje je zakazano u četvrtak, 10. mart u 19 časova. Program otvaranja može da se prati i na Fejsbuk strani Kulturnog centra Zrenjanina.

Marija Bajić, autorka izložbe

Diplomirala je (2015) i masterirala (2019) istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Stažirala je  u Muzeju grada Beograda. Trenutno je angažovana u galeriji DivArt u Beogradu. Od 2019. god. sarađuje sa umetničkom grupom «Iskorak», radila je kataloške tekstove za dve i otvaranje jedne izložbe. Autorski rad –  „Izložba radova polaznika kursa za mozaik i ikonopisanje“ u Centru za likovno obrazovanje ”Šumatovačka”, povodom deset godina postojanja kursa.

Grupa ”Iskorak”

Osnovana je 2019. godine od strane sedam autorki koje se u svom radu prevashodno bave medijem mozaika – Nada Aleksić, Milena Bajić Đorić, Snežana Vujnov, Nataša Jasen Tomić, Mirjana Petričević, Vesna Ristić i Katarina Rogulić.

Dosadašnje izložbe grupe ”Iskorak”:

Avgust 2020. u Galeriji Singidunum, Beograd, 45 radova;
Oktobar 2020. ”Došaptavanje” u galeriji DivArt, Beograd, 38 radova;
Maj 2021. ”Kamena rezonanca” u maloj galeriji Centra za kulturu Lazarevac, 28 radova;
Februar 2022. izložba u galeriji Kulturnog centra u Beočinu.

Pored zajedničkih izlagačkih aktivnosti, članice su više godina unazad samostalno učestvovale na grupnim izložbama u zemlji, poput «Bijenala mozaika», «Mozaik malog formata», «Kamen u arhitekturi i umetnosti», «Majdan Art», «Beogradski festival mozaika», kao i na inostranim grupnim izložbama u Bugarskoj, Italiji i Japanu.

treci sapat izlozba 2
Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022