22. samostalna izložba slika likovne umetnice Olivere Topalov pod nazivom „Zavoli sebe u sebi“

Zrenjanin – Olivera Topalov

Podelite vest

Juče je u Galeriji ALUZ-a otvorena 22. samostalna izložba slika likovne umetnice Olivere Topalov pod nazivom „Zavoli sebe u sebi“. Svečano otvaranje je upriličeno u 19.00 časova, a izložba će trajati do 27. avgusta 2022. radnim danima od 19.00 do 21.00h.

Olivera Topalov je rodjena u Zrenjaninu, a 1985. Godine je u Novom Sadu završila Akademiju umetnosti, odsek slikarstvo, u klasi profesora Isidora Vrsajkova.

1986. postaje član SULUV-a i ULUS-a.

Izlagala je na 21 samostalnoj i 50 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je otkupne nagrade Salona Konstantin Daniel 1991. u Zrenjaninu i prve nagrade na Likovnom salonu 30X30, 2006. Radni vek je provela baveći se pedagoškim radom i kontinuirano nastavlja istraživanja u oblasti umetničkog stvaralaštva.

Olivera Topalov se obratila na otvaranju sledećim rečima:

„Na ovoj mojoj 22. samostalnoj izložbi radovi su odraz mog tela, duše i psihe. Cilj mi je da prikažem emocionalni naboj kao odjek i ritam suprotnosti, tražeći postojanje u mojoj svesti na jedan nov, alegoričan način, pun skrivenih poruka i simbola. Naglašena je subjektivnost I ekspresivna figuracija. Psihologizirani portreti figura izvedeni su gustim premazom boje, upotpunjeni lepljenjem razlicitih materijala da bih istakla I postigla plastičnost kompozicije. Slike su nadahnute mojim slabostima, snovima I impulsima. Ja osluškujem samu sebe, to mi je osnovna I glavni pokretač. Osluškujem samu sebe trazeći svoje postojanje, svoje ja I sve oko mene jeste I ja jesam u svemu tome.

Radovi su nastali u periodu 2019. do 2022. Godine, izvedeni su crtačkim, slikarskim I kombinovanim tehnikama sa tim sto sam upotpunila malo sa tim skulpturama od krečnjaka, kartona,papira I gipsa.”

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022