Izložba slika Jelene Vragović iz ciklusa „Carevo novo odelo“ svečano otvorena sinoć u Kulturnom centru Zrenjanina

Zrenjanin - Kulturni centar Zrenjanina

Izložba slika Jelene Vragović iz ciklusa „Carevo novo odelo“ sinoć je svečano otvorena u okviru programa vizuelnih umetnosti Kulturnog centra Zrenjanina. Celina sadrži oko 18 radova muškog akta sa kojom autorka promoviše klasično slikarstvo na savremen način. Prema navodima autorke osim slikarske vrednosti izložba prikazuje i muškarca u aktuelnom društvenom trenutku.

O svojoj slikarskoj celini autorka je navela sledeće:

„Projekat, ciklus slika muškog akta „Carevo novo odelo“, promoviše klasičan slikarski čin na savremeni način. Koncept projekta je da se prikaže, osim slikarske vrednosti, muškarac u aktuelnom društvenom trenutku. Savremeni svet donosi sve više novih izazova, zahteva i očekivanja od nas, što današnjicu često čini neizvesnom, opasnom, što donosi usamljenost, otuđenost i nesigurnost. Nije neobično da se u pokušaju odgovora na zahteve uzburkane stvarnosti remeti samopouzdanje, greši se u samoproceni, luta se u traženju svog mesta i svrhe.

“Večeras sam u Kulturnom centru Zrenjanina na moje veliko zadovoljstvo izložila svojih 18 radova i pretežno sam koristila tehniku ulje na platnu, osim dve slike koje su kombinovana tehnika. Za ovaj ciklus izabrala sam kao temu muški akt i sve je podređeno tome. Kao modele ali i inspiraciju koristila sam nekoliko svojih prijatelja kako bi sve ovo imalo veću autentičnost.

Kada je u pitanju vreme koje mi je bio potrebno za izradu ovih 18 slika, neke sam uspela da uradim i za nekoliko dana, a za neke sam se vraćala više puta i to na kraju traje oko mesec dana, i to sve zavisi od toga koliko sam tada inspirisana i koliko mogu da se posvetim tome.”, rekla je za portal volimzrenjanin.com autorka Jelena Vragović.

Kraći biografski zapis

Jelena Vragović rođena je u Vršcu 1973. godine. Članica je ULUS-a. Samostalno je izlagala u Beogradu, Vršcu, Pančevu i Nišu. Učesnica je briojnih kolektivnih  žiriranih  izložbi i likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu. Njen likovni opus obuhvata pejzažno i figuralno slikarstvo. Dobitnica je više nagrada i priznanja od kojih se ističe nagrada na izložbi minijatura “VoVa“mini Art Balaton, Mađarska 2011. Članica je Mense. Živi i radi u Vršcu.

Izložba će biti otvorena do 21. novembra svakog dana od 8 do 20 časova.

Hvala što nas pratite, vaš portal sa lepim vestima volimzrenjanin.com

Pročitajte i ove vesti ⭐️

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 6 ČLANAKA

Volim Zrenjanin Newsletter

Ne propustite više nijednu važnu vest!

10 sekundi nakon naše objave, SAMO UDARNE vesti će se pojaviti na vašem mejlu (ako slučajno ne vidite prvi mejl sa obaveštenjem proverite foldere „spam“ i „promotions“). Budite informisani na vreme.

Loading

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

zr u srcu bez poz 270px