11. samostalna izložba slika Branislava Gibauera u Sarajlijinoj ulici

Zrenjanin – Branislav Gibauer

Podelite vest

Branislav Gibauer, je o svojoj izložbi rekao da je izlozba je zamišljena kao tri tematske celine i dodao:

Prva celina bi bili predeli iz Zrenjanina gde sam predstavio dve po meni najmarkantnije zgrade: zgradu opštine i zgradu suda. To sam pokušao da izrazim na malo slobodniji nacin pokušavajući da zadržim osnovne arhitektonske zamisli. Reka Begej, sa svojom plovnošću, nije mogla da izmakne mojoj pažnji, pa sam i njoj posvetio malo mesta. Karadjordjev park je napravljen kao oaza zelenila u bivšem industrijskom gradu pa sam pokušao da ga prikažem kroz različita godišnja doba.

Otvaranje je zakazano 23.maja u 19h, Sarajlijina 6.

Druga tematska celina bi bila predstavljanje delova ljudskog tela gde dominantnu ulogu zauzimaju ljudske (ženske) oči. Ovo ne bih posebno elaborirao osim da sam predstavio delove tela koji za mene imaju najvažniju funkcionalnu važnost.

branislav gibauer

Treća Celina predstavlja nago žensko telo sa svim svojim tajnovitim atributima. Time sam hteo da dam svoj skromni doprinos nikad dovoljno ne opevanom i nedovoljno likovno slavljenom savršenstvu prirode. 

Svako drugačije viđenje mojih izabranih motiva može samo pojačati moj lični pečat na ovim likovnim radovima.

Branislav Gibauer, mnogim generacijama zrenjaninaca poznat kao dugogodišnji nastavnik likovnog vaspitanja u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ koji je svojim osobenim pristupom učenicima uticao na formiranje i razvoj odnosa dece u najranijem uzrastu prema likovnoj kulturi, predstavlja se sugrađanima izložbom slika koje ga prikazuju kao umetnika. Njegov umetnički opus dobro je poznat publici u Zrenjaninu, ali ovo je prilika da se još jednom podsetimo na njegovu umetnost. Na izložbi je predstavljen opus njegovih slika posvećenih pejzažu i to pejzažu karakterističnom za ovo podneblje, kao i opus po kojem je Gibauer posebno poznat i koji predstavlja kulminaciju njegovog slikarskog rada i kuriozitet za sve poštovaoce njegove umetnosti – aktovi. Izlagao je na deset samostalnih i na preko pedeset grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Bavio se pedagoškim radom.

Podelite sa drugima ovu vest
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Napišite komentar na ovu vest

Ostavite komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

POSLEDNJIH 5 ČLANAKA

Novosti volimzrenjanin.com

Prijavite se na naš „Newsletter“ a mi obećavamo da vas nećemo gnjaviti sa dosadnim mejlovima jer to i nama smeta.

Upoznajte nas…

Portal volimzrenjanin je pokrenut 28. februara 2020. kao projekat zrenjaninske firme Web Solution Media od koja posluje u našem gradu već 20 godina.

Poslovni podaci:

Portal volimzrenjanin.com
Web Solution Media od
Konstantina Danila 26a
PIB: 100905915
MB: 08677808
info@volimzrenjanin.com
Raiffeisen Banka
265-2310310001201-96

volim zrenjanin logo jul 2022